Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Mourinho Spurs-védőt vásárolna

Bár a többségnek már véget ért az európai klubidény, mégis vannak kivételek. A Manchester Unitedre például vár még a Chelsea elleni FA-kupa döntő. Azonban a hátralévő kihívás ellenére a „Vörös Ördögök” már a nyári erősítéseken dolgoznak.

alderweireld002

Igaz, hogy nem kevés belső védővel rendelkezik a Manchester United együttese, a jelek szerint José Mourinho elégedetlen a játékosai defenzív munkájával. Állítólag a portugál mester sokallja a kapus, David de Gea dolgát, akinek elmélete szerint sokkal kevesebbszer kellene játékba avatkoznia. A legfrissebb pletyka szerint a nyáron az egyik rivális legjobb védőjét szeretnék magukhoz csábítani.

A szóban forgó játékos pedig nem más, mint a Tottenham Hotspur bekkje, Toby Alderweireld. Az angol média szerint a belga viszonya kissé megromlott a klubja vezetőségével, ugyanis azok nem akarják már nagyon megdobni a fizetését, miközben a mostani szerződése egy esztendő múlva lejár. És tudjuk, hogy a londoniak sosem voltak restek spórolni, ha azt kívánta az érdek. Sőt, állítólag Mauricio Pochettino menedzser már ki is nézte a hisztiző Alderweireld utódját, mégpedig az Ajax tehetségét, Matthijs de Ligtet.

Visszatérve Alderweireldre: a 29 éves futballistát Mourinho még az Atlético Madrid játékosaként kinézte magának, ám leigazolása csak most vált realitássá. A hírek arról szólnak, hogy a United 40-50 millió eurót is megadna a védőért. Folyt. köv.

Balogh József