Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: “A Real olyan mint a City, és ez jó nekünk!”

Közeleg a Bajnokok Ligája május 26-ai döntője. A Liverpoolnál a klub korábbi legendás játékosa, Phil Thompson szerint optimistán várhatják a finálét. Az egykori középhátvéd a spanyol futball  neves szakírójának, Guillem Balague-nak a megkeresésére el is árulta, hogy miért!

Phil Thompson (Kép: )

“Az emberek hajlamosak azt mondani, hogy a Real Madrid nem játszik elég jól. Ennek ellenére valahogy mégis mindig megtalálják a győzelemhez vezető utat. Azt gondolom ők a favoritok, egy olyan csapatról beszélünk, amely zsinórban harmadjára nyerheti meg a Bajnokok Ligáját, ez pedig tiszteletre kell, hogy intsen mindenkit. Hogy megérdemelték-e hogy továbbjussanak a Bayern Münchennel szemben? Lehet hogy nem, de mégis valahogy megoldották. Tudjuk mi volt korábban a Juventus ellen: Idegenben nagyszerűen futballoztak, aztán otthon játszottak egy kínos meccset, ahol egy utolsó perces büntetővel jutottak tovább. Számmora azonban az az ítélet egyáltalán nem volt rossz döntés. Hogy mit akarok ezzel kihozni? Amit már mondtam korábban! A Real Madrid idén rendre megtalálta azt az utat, ami a győzelemhez, vagy a továbbjutáshoz szükséges!” – Így Phil Thompson, aki ezt a részt megelőzően egy hosszabb múltidézést tartott arról, hogy 1981-ben az akkor BEK-döntőben a Liverpool Thomsponnal a pályán (Aki csapatkapitánya volt a “vörösöknek” – a szerk.) pont a Real Madridot győzte le 1:0-ra.

A 64 esztendős liverpooli klublegenda tehát pontosan tudja, hogy mi kell a blancók legyőzéséhez, és ezt szerinte a mostani csapat is tudja. “A Real Madrid sokban hasonlít a Manchester City-hez, hiszen támadó szellemű csapat, nem parkolják le a buszt a saját kapujuk előtt. Úgy gondolom az ilyen ellenfelek kedveznek a Liverpoolnak. Elég csak annyit mondanom, hogy idén háromszor is legyőztük a Man. City-t. Véleményem szerint a Real futballja is fekszik majd a Liverpoolnak!” – Folytatta a Thompson, aki szerint még egy, pontosabban két másik tényező miatt is esélyes a Liverpool. “A Real Madridnak fantasztikus játékosai vannak, hibátlan technikai képességekkel, és hatalmas tapasztalattal. Igazi győztesek. A három támadójuk és a három középpályásuk, Toni Kroos-szal az élen félelmetes névsor. Ugyanakkor nekünk is megvannak a technikás labdarúgóink, ráadásul fiatalabb a csapatunk, és energikusabb.” – Tette még hozzá a “vörösök” szerelését 224 alkalommal magára öltő egykori kiváló hátvéd.