Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért a holland Európa-liga Play Off

Gólzáporos párharcokat követően egy remek finálé visszavágóján dőlt el, hogy harmadikként melyik klub képviseli majd az EL-ben Hollandiát az Eredivisie-ből. Az Alkmaar és a Feyenoord már a helyezése alapján kiérdemelte a lehetőséget, míg a Vitesse végül egy kőkemény rájátszással nyitott rá Európa kapujára.

utrechtVSvitesse001

A Chelsea hollandiai fiókcsapataként működő Vitesse az oda-visszavágós párharc során kettős győzelemmel múlta felül, az egyébként papíron erősebb kerettel rendelkező Utrechtet. Ráadásként az alapszakaszban is az utóbbi alakulat bizonyult jobbnak, lévén 54 ponttal az 5. helyen végeztek, míg a Vitesse a 6. lett, 49 megszerzett egységgel.

Az arnhemiek az odavágón 3-2-re nyertek, míg a visszavágón lényegében már az első félidőben eldöntötték, hogy ki játszik majd az Európa-liga selejtezőjében. A szünetre ugyanis már kétgólos előnyben voltak a vendégek. Ramon Leewuin öngólját követően a Chelsea tulajdonában lévő Matt Miazga vette be az Utrecht kapuját. Az USA válogatott védő tehetsége a korábbi Manchester United bekk, Alex Büttner szögletét fejelte be.

A második játékrészben már csak a szépítés jött össze az Utrechtnek, de az szinte azonnal. A 46. percben Mark van der Maarel bombázott a vendég kapuba. Több gól nem esett, a Vitesse megérdemelten próbálkozhat az EL csoportkörbe jutással.

Utrecht – Vitesse Arnhem 1-2 (0-2)
Gólszerzők: van der Maarel (46. perc), ill. Leeuwin (18.-öngól), Miazga (38.)

Balogh József