Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A klublegenda nem akar játszani a Chelsea ellen

Csak a hétvégén tudjuk meg, hogy pontosan miként is fog kinézni a Premier League 2018-19-es idényének mezőnye, lévén még csak tizenkilenc együttes kiléte ismert. A Swansea, a Stoke és a West Brom kiesése után egyelőre csak a Cardiff és a Wolverhampton feljutása hivatalos.

terry001

A harmadik, még feljutó helyért a szokásoknak megfelelően rájátszást rendeztek a Championship négy együttesével. Szombaton pedig már a play off fináléját csodálhatjuk a legendás Wembleyben, mégpedig az Aston Villa és a Fulham csapatai között. A két együttes remek meccseket produkált a szezonban, ám végül csak egyikük kerülhet végre vissza a Premier League-be.

A Villa 2015-ben zúgott ki az első osztályból, és bizony eddig nem sok esélye volt a visszajutásra, lévén jobbára a középmezőnyben tétlenkedett a Championshipben. Most azonban megnyílt az út a birminghamiek számára, lévén a sok tapasztalt PL-sztárral elverekedték magukat a siker kapujába. A veteránok közül talán az egyik legismertebb, de biztosan a legsikeresebb John Terry. A Chelsea történetének talán legjobb védője szerződése alapjában véve lejár a szezon végeztével, azonban a tavaly érkezett csapatkapitány automatikusan hosszabbíthat, ha a Villa kiharcolja a feljutást.

Terry maradásában bízik a gárda menedzsere, Steve Bruce is, aki állítólag azt is megengedné a 37 éves védőnek, hogy az érzelmi okokból ne lépjen pályára a Chelsea elleni majdani bajnokikon:

„Remélem, hogy még egy évig velünk marad. Ő az egyik legjobb angol védő még ma is, és mindenki nagyon csodálja őt. Megértem a félelmeit, és nem bánom, ha nem szeretne játszani a Chelsea ellen.”

– nyilatkozta a szakember, a Telegraph-nak nyailtkozta.

Balogh József