Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

HIVATALOS: végleg megvált az Inter Kondogbiától

Korábban kicsit komolyabb karriert jósoltak számára, de talán most végre elindulhat felfelé a francia válogatottnál kissé elfeledett Geoffrey Kondogbia. A védekező középpályás ugyanis az eddigi kölcsönjátékot követően végleg a Valencia játékosa lett.

La Liga 2017-18 - Real Madrid vs Valencia CF

Geoffrey Kondogbia már évekkel ezelőtt berobbant az európai klubfoci élvonalába. Viszont a jóslatok ellenére egyelőre nem futotta be azt a pályát, mint amit vártak tőle. Az afrikai származású középpályást a Sevillától egykor a meggazdagodó Monaco vásárolta vissza hazája bajnokságába. Aztán már az Internazionale következett, és ekkor azt hihettük, hogy a milánóiak után már valamelyik Premier League óriás, vagy a Barcelona – Real Madrid páros valamelyike szeretné majd szűrőként alkalmazni őt.

Ám bármennyire is illett (volna) játékstílusához az olasz bajnokság, a már évek óta csapatépítésben lévő Interben nem jöttek be Kondogbia számításai. Ám tavaly lehet, hogy az ötszörös válogatottságnál megtorpanó francia jó lóra tett. Az Interrel egyetértésben elfogadta a Valencia kölcsönvételi ajánlatát, és szinte rögtön a spanyol csapat vezére lett a középpályán.

Ebből fakadóan nem is kell csodálkoznunk, hogy a Turia-partiak végül kisajtoltak magukból 25 millió eurót, és megvásárolták Kondogbia teljes játékjogát az olaszoktól. A 25 éves támadón így a milánóiak „csak” kilenc milliót buktak, míg a „Denevérek” négy további esztendőre „nyertek” maguknak egy klasszis középpályást.

Bár, ha Kondogbia sikerrel bizonyítja tudását, aligha tölti ki ezt a bizonyos négy évet a Mestallaban.

Balogh József