Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci Kupa: Története tizedik győzelmét szerezte meg a Zürich – videó

Lassacskán mindenhol véget ér Európában a klubfoci és mindenki mehet nyári pihenőre, válogatott meccsre vagy éppenséggel Világbajnokságra. Így történt ez ma Svájcban is, ahol ma kora délután rendezték meg a Svájci Kupa-döntőjét, amelyben a Zürich együttese a bajnok Young Boys gárdájával csapott össze a trófeáért. 

frey

Frey nem fogta vissza magát gólöröme közben. 

Az első félidőben a Zürich korán vezetést szerzett, egészen pontosan a 11. percben Michael Frey jóvoltából. A tavaly még a Young Boysban szereplő 23 esztendős csatár jó húsz méterről vette be az ellenfél kapuját. Természetesen a bekapott gól felébresztette az ellenfelet, akik próbálkoztak, de nem sikerült egyenlíteniük a játékrészben.

sarr

Sarr kiállítását nem tudta kihasználni a Young Boys.

A fordulást követően a Young Boys továbbra sem talált fogást a Zürich együttesén. A 67. percben még emberelőnyhöz is jutottak, ugyanis Sarr megkapta második sárgáját és mehetett zuhanyozni. De ennek ellenére sem sikerült egyenlíteni, sőt mi több a Zürich még így is növelni tudta az előnyét. A 74. percben Marchesano duplázta meg csapatának a góljait, ezzel pedig nagyon úgy nézett ki, hogy eldőlt a mérkőzés. A 80. percben Sulejmani szépíteni tudott, amivel izgalmassá tette a találkozó végét, de sem egyenlíteni, sem pedig fordítani nem tudtak, így a Zürich megszerezte története során a tizedik kupagyőzelmét.

Zürich – Young Boys 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Frey (11.), Marchesano (74.) ill. Sulejmani (80.)
Kiállítva: Sarr (67.) ill. –