Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: keresik a madridi utódot

Derült égből villámcsapasként érkezett a hír, miszerint Zinedine Zidane lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról, utódlásáról megindultak a találgatások.

arsene-wenger-zidane

Amire senki sem számított, megtörtént. A harmadik Bajnokok Ligája-győzelem után néhány nappal lemondott Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. Az utódlásról már megindultak a találgatások, a sajtóban legesélyesebbnek az Arsenalt huszonkét év után elhagyó Arséne Wengert tartják, rajta kívül a Tottenham Hotspurrel minap hosszabbító Maurucio Pochettino, valamint a Napolitól távozó Maurizio Sarri neve kering a sajtóban. Pochettino esetleges munkavállalása azért lenne meglepő, mert 2023-ig hosszabbította meg kontraktusát az angol klubbal, ám tudni vélik, egy olyan záradék került a szerződésbe, amely alapján a Real hívására elengednék az argentin trénert. Pikáns lenne Madridba költözése, miután 2009 és 2012 között az Espanyolt iránytotta, így újra rivalizálhatna a Barcelonával.

zidane-pochettino

Maurizio Sarri neve sem újonnan került a listára, az olasz tréner a Napolitól távozott májusban, s személye garancia lehetne a sikeres Zidane-korszak folytatására. A szaksajtó szerint viszont Arséne Wengert látják a legfőbb esélyesnek. A francia edző huszonkét év alatt felépített egy olyan klubmodellt az Arsenalnak, amelyhez hasonló aligha elképzelhető a „Királyi gárdánál”. Kérdés, miként tudja megtalálni a közös nevezőt a csapat hangadóival, többek között Sergio Ramosszal, Marcelóval vagy épp Modriccsal. Merthogy Benzema, Ronaldo és Bale sorsa is bizonytalan.

Real-Madrid-CF-v-SSC-Napoli-UEFA-Champions-League-Round-of-16-First-Leg

A fent említett három szakember mellett a Liverpoollal Bl-döntőt játszó Jürgen Klopp, a Chelseatől távozófélben lévő Antonio Conte, a városi rivális Atleticót El-győzelemig vezető Diego Simeone, a Juventussal és korábban a Milannal sikereket elérő Massimiliano Allegri vagy a német szövetségi kapitány, Joachim Löw is felmerült, mint lehetséges utód. Löw és Klopp, valamint Allegri és Simeone esetében kizárhatjuk, hogy rájuk esne a választás, mert mindegyiküknek stabil munkahelye van, de elképzelhetőnek tartják, hogy a klub korábbi labdarúgója, Guti veheti át a stafétát.

~GS~