Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: USA Írországban maradt alul – videóval

Írország hazai pályán fogadta Egyesült Államok nemzeti csapatát felkészülési meccs keretein belül Dublinban tegnap este. A jenkik kerültek előnybe még a szünet előtt, viszont az írek egyenlítettek, és úgy tűnt, ikszelnek a felek, ám a végén jött a csereként pályára lépő Judge, és eldöntötte a meccset!

IMG_20180603_024833A nagy visszatérő, avagy Judge döntötte el az írek javára az USA elleni meccset! (forrás: twitter.com/FAIreland)

Az Egyesült Államok nemzeti csapata idegenben csapott össze Írországgal felkészülési mérkőzésen. A hazaiak fővárosában, Dublinban elsőként a jenkik tudtak betalálni, akik az első játékrész hosszabbításának szereztek előnyt! A ráadás első percében Bobby Wood volt eredményes (0-1)! Egyébiránt a szünet előttig hasonló mutatókat hozott a két válogatott, mezőnyben is kiegyenlített volt a játék.

A fordulás után sokat azonban nem kellett várni, és egalizáltak az írek! Az 57. minutumban Burke módosított az addigi eredményen (1-1)! A második játékrészben az ír válogatottnak sikerült dominálnia mezőnyben, ám úgy tűnt annak ellenére, hogy USA nem tudta egy további helyzetét sem gólra váltani, hogy így járnak a hazaiak is. A 90. percig ez így is volt, ám az egy minutummal azt megelőzően pályára lépő Judge betalált, ezzel eldöntötte a hazaiak javára a találkozót, úgy, hogy a góllövő ezt megelőzően két évig nem játszhatott törött lába miatt (2-1)! Háromgólos meccsen győzött tehát a valamelyest esélyesebbnek vélt ír válogatott az átalakuláson áteső Egyesült Államok nemzeti csapatával szemben. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az írek mindkét góljának szerzője az első találatát szerezte címeres mezben!

A két válogatott a világbajnokságról lemaradt, a jenkik nagy meglepetésre, míg az írek így már az ősszel kezdődő Nemzetek Ligájára készülhettek.

Félkészülési mérkőzés
Írország – USA • 2-1 (0-1)
Helyszín: Aviva Stadium, Dublin – 32.300 néző. Vezette: Andrew Dallas (skót)
Gólszerzők: Burke (57.), Judge (90.), ill. Wood (45+1.)

 

Nagy Dávid