Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniestát utoljára láthatják a spanyolok!

Spanyolország vasárnap este 21:00-tól a szintén világbajnoki résztvevő Svájcot fogadja hazai környezetbe. Az Estadio de la Ceramicában rendezendő találkozó nem csupán a világbajnoki felkészülés szempontjából fontos a spanyoloknak.

andres-iniesta(Kép: Daily News)

A Villarreal otthonában ugyanis utolsó alkalommal lép pályára Spanyolországában a karrierjét a vb után Japánban folytató Andrés Iniesta. Mint ismert a Barca saját nevelésű klasszisa a világbajnokság után a nemzeti csapattól visszavonul. Pontosan ezért lesz jelentős az utolsó, spanyol honban játszott találkozója a nemzeti csapattal.

A spanyolok ugyanis ezt követően útra kelnek Oroszországba, és már utolsó felkészülési találkozójukat is a vb-rendező országban játsszák: július 9-én Krasznodarban, Tunézia ellen.

Svájc ellen egyébként Sergio Ramos hiányában a csapatkapitányi karszalagot is megkaphatja Julen Lopetegui kapitánytól, akinek bizalma töretlen Iniesta iránt.

“Iniesta az egész világbajnokság alatt középpontban lesz hihetetlen karrierje miatt. Szögezzük le, hogy nem a múltja miatt került be a keretbe, hanem azért, amit még most is nyújtani tud a válogatottnak. Roppant fontos játékosa Spanyolországnak. Igazi vezér, hihetetlen kvalitásokkal, fantasztikus emberi természettel.” – Idézi Lopeteguit a Marca internetes kiadása.

Iniesta egyébként a 2006-os világbajnokság előtt debütált egy Oroszország elleni, Albacetében rendezendő találkozón a “vörös fúriában”. Első válogatott találatát az angolok ellen szerezte 2007-ben egy felkészülési meccsen, majd Luis Aragones kapitánysága alatt lett igazán kulcsembere a spanyol csapatnak. A Barca ikonja Európa-bajnokságokat (2008 és 2012) és világbajnokságot (2010) nyert címeres mezben. Két sikertelenebb válogatott kampány után (2014-es vb, majd a 2016-os Európa-bajnokság) pedig szépen szeretne búcsúzni Oroszországban.