Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: nem bírtak Svájccal a spanyolok – videóval

A spanyol válogatott a Villarreal otthonában fogadta Svájc legjobbjait felkészülési mérkőzésen. Julen Lopetegui a legerősebbhez közeli összeállításában küldte pályára a Vörös Fúriát, a BL-döntőben elszenvedett sérüléséből lábadozó Dani Carvajal helyett a Real Sociedad játékosa, Álvaro Odriozola kapott lehetőséget a védelem jobb oldalán, illetve Sergio Ramos hiányzott még. A svájciaknál is akadt komoly hiányzó Granit Xhaka személyében, a vb-re azonban ő is felépül minden bizonnyal.

espswi

(Fotó: Marca / Twitter)

A hazaiak már a 2. percben vezetést szereztek kis híján, Thiago megpattanó lövését Sommer bravúrral tolta ki. A 20. percben Costa lefejelt labdájából David Silva lőhetett helyzetben, ám mellétrafált a szélső. A 29. percben aztán éppen a fiatal Odriozola villant, 17 méterről, külsővel vette be Sommer kapuját kapáslövésből. (1-0) Harmadik válogatott fellépésén tehát már első gólját is megszerezte a 22 éves jobbhátvéd. Iniesta is több lövéssel veszélyeztette a félidő végén a svájci kaput, az egygólos hátrány a félidőben hízelgő volt a svájciakra nézve.

Odriozola bombagólja:

A második félidőre valamelyest visszaestek a hazaiak, a svájciak pedig a 62. percben találtak egy gólt: Lichtsteiner tekerését ütötte rossz helyre De Gea, az elsőként eszmélő Ricardo Rodriguez pedig egyenlített. (1-1) A hajrát még megnyomták a spanyolok, ám hiába, a cserék után az ekkorra már főleg az új generációból álló csapat nem tudta visszavenni a vezetést: Rodrigo Sommerbe lőtte ziccerét, Nacho pedig a kapufát találta el.

Rodriguez egyenlítő találata:

Lopetegui csapata a világbajnokságig még egy felkészülési mérkőzésen lép pályára, Tunézia ellen, szombaton. A torna csoportkörében aztán Portugáliáva, Marokkóval és Iránnal találkoznak majd.

A svájciaknak is egy meccsük maradt a kísérletezgetésre, azt Japán ellen vívják, majd a vb-n Brazíliáva, Szerbiával és Costa Ricával csapnak össze.

Spanyolország-Svájc 1-1 (1-0)
Helyszín: Villarreal, Estadio de la Cerámica. Vezette: Kovács (román)
Gólszerzők: Odriozola (29.) ill.: R. Rodriguez (62.)
Sárga lap: S. Niguez (57.) ill.: Zuber (89.)
Kiállítva:

Spanyolország: De Gea – Odriozola (Nacho 70.), Pique, Azpilicueta, Alba (Monreal 78.) – Silva (Asensio 60.), Koke, Thiago, Iniesta (S. Niguez 55.) – Aspas (L. Vázquez – a szünetben), D. Costa (Rodrigo 60.). Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner (Lang 63.), Schar (Djorou, a szünetben), Akanji, R. Rodriguez (Moubandje 78.) – Behrami (Fernandes 63.), Zakaria – Shaqiri, Dzemaili (Embolo, a szünetben), Zuber – Seferovic (Drmic, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

A vb-re készülő Costa Rica San Joséban csapott össze az északírekkel, Joel Campbellék pedig könnyed győzelmet arattak a szigetország csapata ellen, gyakorlatilag egykapuztak a hazaiak a mérkőzésen.

Costa Rica – Észak-Írország 3-0
Gólszerzők: Venegas (30.), Campbell (47.), Calvo (66.) ill.: 

Két vb-résztvevő válogatott csapott össze a svájci St.-Gallenben, Peru csapata már az első félidőben eldöntötte lényegében a Szaúd-Arábia elleni találkozót. A dél-amerikai válogatott drukkerei külön örülhettek Paulo Guerrero duplájának, a kokainozás miatt eltiltott perui csapatkapitányról néhány napja derült ki, hogy pályára léphet a világbajnokságon.

Szaúd-Arábia – Peru 0-3
Gólszerzők:ill.: Carrillo (20.), Guerrero (41., 64.)


Lasányi Csaba