Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: ott van a csapatkapitány a belgák szűk keretében

Szűk keretet hirdetett az oroszországi világbajnokságra a belga válogatott, amelyben akad néhány meglepetés. 

137226803_15279934161671n

Forrás: news.cn

Vincent Kompany a portugálok elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, és Roberto Martinez szövetségi kapitánynak mindössze néhány órája volt eldönteni, hogy elviszik-e a csapatkapitányt az oroszországi tornára. A belga válogatott szűk keretében azonban helyett kapott Kompany, amivel kihasználják a FIFA azon kiskapuját, hogy habár június 4-ig le kell adni a 23-as keretet, de azon sérülés miatt a csapatok még változtathatnak az első mérkőzés előtt 24 órával. Belgium esetében ez a dátum június 17-e délután 5 óra lesz. Martinez elmondta, hogy ki fogják használni ezt az időt arra, hogy felépüljön a védő, ám ha mégsem, a tartaléknak jelölt Laurent Ciman kerül be a helyére.

Kimaradt a szűk keretből a Crystal Palace csatára, Cristian Benteke. A Real Sociedadban játszó Adnan Januzaj kihagyását tippelték legtöbben, ám ő is, illetve az Anderlecht 23 éves középpályása,Leander Dendoncker is ott lesz a vb-n. Továbbra sincs ott a keretben Radja Nainggolan, akinek kihagyása hatalmast port kavart, maga a játékos pedig lemondta a válogatottságot.

A belga válogatott ellenfele a G csoportban Panama, Tunézia és Anglia lesz az oroszországi vb-n.

A 23+1 FŐS BELGA KERET

KAPUSOK: Koen Casteels (Wolfsburg), Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool)

VÉDŐK: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Meunier (PSG), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Yannick Carrasco (Talien Jifang), Kevin De Bruyne (Manchester City), Mousa Dembélé (Tottenham), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Youri Tielemans (Monaco), Axel Witsel (Tiencsin Csüancsien)

TÁMADÓK: Michy Batshuayi (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli )

TARTALÉK: Laurent Ciman (Los Angeles FC )