Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Nem tartom magam a legjobbnak!”

Lionel Messivel a közelgő világbajnokság előtt legutóbb az amerikai Paper című magazin beszélgetett többek között a vb-ről, a jövőről, vagy éppen saját maga megítéléséről.

(Kép: as.com)

Az interjú címe: ‘Lionel Messi is the G.O.A.T. ‘ (The Greatest of All Time, vagyis ‘Minden idők legnagyobbja’ – a szerk.) Ebből szemezgettünk.

A legjobbnak tartja-e magát?

“Nem gondolok úgy magamra, hogy én lennék a legjobb. Sokkal inkább úgy látom, hogy egy játékos vagyok a többiek között. A pályán ugyanis mindannyian egyformák vagyunk, amikor elkezdődik egy találkozó!”

A világbajnoki felkészülésről:

“Nagyon fontos, hogy minden a tervek szerint haladjon, és a lehető legjobban érjünk a végére. A selejtezősorozat alatt ugyanis az utolsó pillanatig küzdenünk kellett, így nem sok időnk maradt kísérletezgetni.”

Az argentinok vb-szerepléséről és az esélyekről:

“Minden téren meg kell, hogy erősítsük magunkat, és felnőnünk az olyan csapatok mellé, mint Franciaország, Németország, Brazília, vagy Spanyolország. Ettől függetlenül nagyon jó játékosok alkotják a keretünket, és úgy gondolom, Argentínának mindig meg van az esélye arra, hogy győzzön. Természetesen szeretnénk minden meccsünkön nyerni, ugyanakkor lépésről-lépésre haladnánk előre.”

Visszatérni Argentínába?

“Nagyon fiatalon kellett eljönnöm Argentínából. Vannak bizonyos dolgok, amik azóta is hiányoznak. Ugyan rendszeresen visszatérek pihenni, ám  remélem, egy napon lehetőségem lesz hazatérni. Argentína sokszor a legnagyobb boldogságot jelenti a számomra!”

A nehézségeken át lehet, és át kell billenni:

“Ami a leginkább meghatározza az argentinokat, hogy mindig megvan az a képességünk, hogy átvészeljük a nehézségeket, majd talpra állunk. Megvan bennünk az a képesség, hogy együtt, egységesen vészeljük át a nehéz időszakokat. Ez egy olyan dolog, amit például nagyon nagyra értékelek a hazámban!”

A célok és álmok hajszolásáról:

“Az évek során rájöttem, hogy nem biztos, hogy az a jó, ha megrögzötten hajszolod az álmaidat. Nem feltétlen jó, ha megszállottá válunk ilyen téren, ugyanis a ránk nehezedő nyomás csak növekszik, a lehetőségek száma viszont lecsökkenhet.”

Miért is rajong annyira az állatokért?:

“Nagy állatbarát vagyok! Kiskorom óta voltak állataink, és bármilyen furcsán is hangzik, sok mindent tanulhat az ember tőlük. Most van egy kutyánk, Hulk, akit a gyerekek imádnak, viszont megtanulhatják például a kölcsönös szeretet Hulk-tól, hiszen ő a családunk része, ragaszkodik hozzánk.”