Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Megvan az oka Karius borzasztó teljesítményének!

A Liverpool kapusának BL-döntőben nyújtott hihetetlen potyázására úgy tűnik mégis találni magyarázatot. Mégpedig egy elég hitelesnek tűnő állítást.

(Kép: as.com)

Szegény Loris Karius vélhetően még mindig nem heverte ki azt a sokkot – ahogyan ő is mondta –, hogy csapata a szerencsétlenkedésének hathatós közreműködése miatt is veszítette el a Real Madrid elleni BL-döntőt. A német kapus teljesítményére azonban találni egy olyan magyarázatot, mely azért sok mindent alátámaszthat.

A Massechusetts General Hospital orvos-professzorai megvizsgálták az USA-ban vakációzó hálóőrt, és arra a következtetésre jutottak, hogy Kariusnak bizonyos fokú agyrázkódása lett a Bajnokok Ligája fináléjában. A hivatalos diagnózis: ‘vizuális térbeli diszfunkció’. Ez pedig a kapusnak térbeli tájékozódási zavarokat okozhatott.

Dr. Ross Zafonte és Dr. Lenore Herget a következőképpen indokolták a vizsgálatokat: “Számos tesztet lefuttattunk, visszanéztük a találkozó ominózus eseteit is. Majd miután elvégeztük a fizikális vizsgálatokat és objektív metrikus méréseket, arra a következtetésre jutottunk, hogy Karius agyrázkódást szenvedett május 26-án. A mi értékelésünk szerint a főbb tünetek és objektív jelek alapján egyértelmű a ‘vizuális térbeli diszfunkció’, amely egy ütközést követően következett be. A diszfunkció tünetei pedig hatással lehettek a kapus cselekedeteire és teljesítményére.”

A végére egy találós kérdés: Vajon kivel ütközhetett Karius a levegőben úgy, hogy agyrázkódást szenvedett? Az elemzések szerint Sergio Ramosszal… (mutatjuk)

Az ominózus eset egyébként még az első gól előtt történt, így az egész döntő alakulására ráhúzható ez az eseménysor. Azon pedig lehet vitatkozni, hogy Ramos könyöklésében mennyi szándékosság van, illetve a védővel való kontaktja (!?) mennyiben játszik közre.