Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2018: Találós kérdés – Melyik sztárcsapatnál erősebb Japán?

A sportvilág vezető statisztikákat ‘gyártó’ vállalkozása, az Opta Sports egy szoftveren keresztül megjósolta a világbajnokság esélyeit. Az kevésbé meglepő, hogy a brazilok a legnagyobb favoritok, ugyanakkor vannak olyan futball-nagyhatalmak, amelyek messze-messze elmaradnak a “selecao”-tól…

 

Az Opta mint az fentebb is látható, 13,2 %-nyi esélyt adott Neymaréknak, akiket azért jóval lemaradva követnek a második helyen a németek (10,7 %). A képzeletbeli dobogó legalsó fokára Argentína fért még fel, egy hajszállal megelőzve a már éppen nem két számjegyű minősítést kapó Franciaországot (9,9 %).

Az élbolyban találni még természetesen Spanyolországot (8,9 %), majd egy nagyobb szakadék után (Belgiumot (4,0 %), Portugáliát (3,2 %), Uruguayt (3,1%) és Kolumbiát (2,6 %). És itt elérkeztünk egy roppant mód szembetűnő adathoz. A mindössze 2,1 %-nyi esélyt kapó angoloktól talán még odahaza is jóval többet vár a közvélemény. Gareth Southgate válogatottjánál, bármennyire is fiatal társaság, óriási meglepetés, hogy az Opta szerint Japán (2,2 %) is esélyesebb!–  Angliának a statisztikusoknak is van tehát mit bizonyítania a világbajnokságon.

Érdekesség még, hogy nem Panama a legesélytelenebb, de például elég nagy mélységbe süllyedt Dél-Korea és Costa Rica is.