Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aleksandr Golovin, avagy a Juventus kiszemeltje!

Az olasz sajtó már az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt pár nappal hírbe hozta a Massimiliano Allegri által irányított Juventus csapatával a CSZKA Moszkvát erősítő Aleksandr Golovin-t. A torinói alakulat érdeklődése állítólag nagyon komoly, s maga a játékos sem lenne éppen csalódott amiatt, ha idén nyártól már a Juve szerelését kéne magára húznia… 

SPORT-PREVIEW-golovin1

A még mindig nagyon fiatal Aleksandr Golovin nem volt egészen 19 esztendős, amikor 2015 márciusában bemutatkozhatott a CSZKA Moszkva legjobbjai között. Néhány hónappal később, egész pontosan júniusban debütálhatott az orosz nemzeti csapatban is, ráadásul ezt rögtön góllal tette meg. Az évek során egyre több játéklehetőséghez jutott a CSZKA Moszkva színeiben, a 2016/2017-es idényre pedig már a neves orosz klub alapembere lett. 

Aleksandr Golovin bevethető középső középpályásként, támadó középpályásként és szélső támadóként is. Leginkább talán a másodikként megemlített pozícióban kap legtöbbször lehetőséget, míg a másik kettőben ebből kifolyólag ritkábban. Aleksandr Golovin ez idáig minden frontot egybe véve 113 mérkőzésen lépett pályára a CSZKA Moszkva színeiben, melyek során 13 gólt és 11 gólpasszt jegyzett. A transfermarkt oldalán látható piaci értéke egyébként 2017 decemberéhez képest hatalmasat nőtt, hiszen akkor 10 millió euróra becsülték az átigazolási értékét, a legfrissebb szerint pedig 18 millió euróra taksálja a nevezett portál Golovin értékét. 

A moszkvai alakulat azonban 25 millió eurót kér érte jelenleg, a Juventus azonban csak 15 millió eurót kínál Golovin játékjogáért cserébe…. 

Németh Boldizsár