Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Ő az a játékos, aki világbajnoki címet érhet Franciaországnak…” – Ben Arfa

Franciaország eddig egyszer nyert világbajnokságot 1998-ban és kétszer lett Európa-bajnok 1984-ben és 2000-ben. Azóta viszont csak vesztes fináléjuk van, 2006-ban a vb-n az olaszoktól kaptak ki, a 2016-os hazai rendezésű Eb-n pedig Portugália vitte el a trófeát az orruk elől. Sokan úgy vélik, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság favoritjának számítanak, igaz az ausztrálok elleni nyitómeccs nem erről tett tanúbizonyságot. A PSG középpályása, a válogatottból kimaradó Hatem Ben Arfa a franciák fiatal tehetségét méltetta. 

tumblr_paexisgbnZ1tlc6guo1_1280

“Meglátásom szerint, nem Greizmann vagy Mbappé lesz az a játékos, aki világbajnoki címet érhet a franciáknak, hanem Ousmane Dembélé. Ausztrália ellen ugyan nem ment neki, de kivételes játékos, aki képes megbontani és szétszedni egy komplett védelmet. Sokan csúnyán alábecsülik a benne rejlő potenciált. Dembélé megtestesíti a futballt. Rendkívül vakmerően, kockázatvállalóan és spontán játszik.” – nyilatkozta Hatem Ben Afra, a PSG 15-szörös francia válogatott középpályása, aki a Barca tehetségét méltatta

A franciák egy nyögvenyelős 2:1-es sikerrel nyitottak Ausztrália ellen, ma pedig 17:00-ás kezdettel Peru legjobbjai ellen bizonyíthatnak, illetve mutathatnak javuló formát, hogy aztán a csoport zárómeccsén Dánia ellen kivívják a továbbjutást, jobb esetben a csoportelsősséget.

Egyesek azonban úgy vélik, hogy a francia válogatott nem favorit, túl sok a fiatal a keretben, valamint a leggyengébb láncszeme maga a szövetségi kapitány Didier Deschamps, aki nem találja az alapcsapatot, illetve a harmónikus átmenetet a fiatalok és a rutinosabb labdarúgók között. Valamint nincsen kimondott vezére a válogatottnak, avagy sem Paiul Pogba, sem pedig Antoine Griezmann nem tudja a kezébe venni a stafétabotot.