Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: drámai végjáték után Portugália a nyolcaddöntőben – videóval

Nagyot küzdött Irán a továbbjutásért, egy kis esélyük volt is, ám végül ez nem jött össze nekik. Quaresma góljával megszerezték a vezetést a portugálok, Ronaldo növelhette volna az eredményt, de kihagyta a büntetőjét, aztán a mérkőzés végén az irániak belőtték a sajátjukat, a meccset viszont már nem tudták megnyerni. A portugálok a második helyen jutottak tovább több rúgott góllal, Uruguayjal fognak találkozni a legjobb tizenhat között. 

Forrás: fifa.com

A portugálok birtokoltál többet a labdát a mérkőzés elején, Irán csak próbált támadásokat kialakítani. A 9. percben Joao Mario kapta a labdát, láthatóan váratlanul, hiszen csak az üres kapuba kellett volna gurítania, ám jóval a háló felé lőtte a játékszert. A 13. percben Quaresma beadását akarta fogni az iráni kapus, ám kiesett a kezéből a labda, a portugálok pedig majdnem kihasználták a hibát. Nagyon domináltak a portugálok, egymást után lőtték a szögleteket, de a befejezéseik nagyon pontatlanok voltak. A 21. percben Irán jöhetett szabadrúgással nagyon jó helyről, de jócskán a kapu felé rúgta a labdát. Nem tudtak közel jutni az irániak kapujához a portugálok, nagyon masszívan védekeztek. A 40. percben Cristiano Ronaldo megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de ez sem jött össze nekik. A félidő végén, a 45. percben viszont André Silva kényszerítőzése után Ricardo Quaresma lőtt külsővel fantasztikus gólt, ezzel megszerezve Portugáliának a vezetést.

A második játékrészben is a portugálok birtokolták többet a labdát, aztán egy támadásnál felrúgták Cristiano Ronaldót, amire először nem ítélt tizenegyest a játékvezető, de a videóbíró végül meggyőzte róla, hogy ez büntető volt. Természetesen Ronaldo állt a labda mögé, a bal alsó sarkot vette célba, de Beiranvand kivédte a próbálkozást. Belelendült ezután Irán a játékba, és az 58. percben Pepe mentett előlük az utolsó pillanatban a kapu előtt. Egy kicsit eldurvult a meccs, először az irániak játszottak agresszívabban, majd Quaresma törlesztett. A 72. percben Irán helyzet következett, ám a csereként beálló Goddosz néhány centivel a kapu mellé lőtte a labdát. A 80. percben Cristiano Ronaldo ütött oda az ellenfelének, a játékvezető videóbírón megnézte az esetet, de csak sárga lapot adott a portugálok csapatkapitányának. A 90. percnél ismét videóbírózás jött, Cedric ért bele kézzel a labdába, amiért végül büntetőt ítél a bíró. Anszarifard állt a labda mögé, és magabiztosan be is lőtte, ezzel kiegyenlítve. Szorult helyzetben voltak a portugálok, és két perccel a gól után megszerezhette volna a vezetést, amikor Taremi ballal lőtt rövid felső mellé. A végén még támadhattak az irániak, de nem lett meg a továbbjutás, Portugália viszont a második helyen ott lesz a legjobb tizenhat között.

Irán – Portugália: 1-1 (0-1)
Helyszín: Mordóvia Aréna (Szaranszk) Vezette: Enrique Caceres (paraguayi)
Gólszerzők: Anszarifard (90+1. – büntetőből) ill. Quaresma (45.)
Sárga lap: Hadzsszafi (51.), Azmun (54.) ill. Guerreiro (33.), Quaresma (64.), Cristiano Ronaldo (83.), Soares (90+8.)
Kiállítás: – ill.

Irán: Beiranvand, Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 50.), Ezatolahi (Anszarifard, 76.), Ebrahimi, Dzsahanbahs (Goddosz, 70.), Taremi, Amiri Azmun Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz

Portugália: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, William Carvalho, Adrien Silva (Guedes, 90+6.), Joao Mario (Joao Moutinho, 84.), , Quaresma (Bernardo Silva, 70.), Cristiano Ronaldo, Andre Silva Szövetségi kapitány: Fernando Santos

A B-csoport végeredménye:

https://www.youtube.com/watch?v=J6LzyWl7R6g

Továbbjutók az egyenes kieséses szakaszba: