Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eppel Márton csalódást keltő (!?) klubváltása – hivatalos

Már-már trendnek mondható, hogy a magyar labdarúgó inkább keletre, mintsem nyugatra megy, avagy Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva), Elek Ákos (Kajrat Almati) és Kleinheisler László (Asztana) után a Honvéd csatára Eppel Márton is ezt az utat választotta. Hogy ez jó döntés-e, azt az idő majd megmutatja. Egy dologgal vigasztalódhatunk, miszerint az egykori PSV-sztár kivételével mindenki élcsapatba szerződött, és játszik is. 

A 26 esztendős ötszörös magyar válogatott csatár 2016-ban Dunaújvárosból szerződött a Budapest Honvéd csapatához, ahol két szezon alatt 80 mérkőzésen 38 gólt szerzett, a 2016/17-es szezonban bajnok és gólkirály lett. A szezon vége felé még arról olvashattunk, hogy Eppel a lengyel élvonalba szerződhet, ám ebből végül semmi nem lett, a támadó hivatalosan is a Kajrat Alamati játékosa lett.

„Több érdeklődő volt, én is sokat gondolkoztam, nehéz döntést kellett meghoznom. Úgy érzem, a Kajratban tudok fejlődni, és az is előrelépés lenne, ha bejutnánk az Európa-liga csoportkörébe. Jó játékosok szerepelnek a csapatban, pozitívum, hogy Elek Ákos személyében magyar futballistája is van. Vele személyesen is beszéltem, biztos, hogy sokat tud majd segíteni a beilleszkedésben. Fontos volt, hogy olyan együtteshez szerződjek, amely sokat támad, dominál a meccsein, hiszen így tudok gólokat rúgni, ami abban is segíthet, hogy idővel még tovább lépjek.” – mondta Eppel Márton az nso.hu-nak

A válogatott labdarúgó már múlthéten átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Csapata a Kairat Alamati a jelenleg is zajló kazah Premier League-ben második a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Asztana előtt. Eppelnek magyar csapattársa is lesz Elek Ákos személyében, aki a beilleszkedésben is sokat segíthet majd.

A Kairat az Európa-ligában lesz érdekelt, a csapat jelenleg ellenfélre vár, mely az elsőselejtezőből érkezik és andorrai, vagy san marino-i lesz.