Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: előrehozott döntővel zárul a csoportkör! – előzetes

Még magunkhoz sem tértünk a németek kiesése után, de már robog tovább az oroszországi világbajnokság. A mai felhozatal rendkívül előkelő, minden bizonnyal méltó lezárása lesz a fordulatokban, és érzelmekben gazdag csoportkörnek.

16:00 Japán – Lengyelország

A meglepetés-veretlen a meglepetés-kieső ellen. Lengyelország második körös kapitulációjára valószínűleg kevesen fogadtak volna előzetesen, a Kolumbia elleni megalázó vereséggel azonban biztossá vált, hogy testvérnemzetünk nem lesz ott a folytatásban. Lewandowskiék portáján amúgy sem ártana egy komolyabb rendrakás: a Bayern ásza kemény kritikával illette társait, akik elmondása szerint képtelenek őt helyzetbe hozni. Japán ezzel szemben köszöni, jól van: a Szamurájok akár egy döntetlennel is biztos továbbjutók lennének, míg egy diadallal csoportelsőségük szinte borítékolható. Emelt fővel távoznak a lengyelek, vagy folytatódik a Felkelő Nap Országának remek sorozata?

16:00 Szenegál – Kolumbia

A csoport másik mérkőzése tét nélkülinek aligha nevezhető, hiszen Szenegál és Kolumbia is a kvalifikáció reményében száll ma ringbe. A döntetlen és a “hazai” is az afrikaiaknak kedvezne, így biztosak lehetünk benne, hogy Jamesék nem fogják félvállról venni a megmérettetést. Kolumbia domináns, és Szenegál alárendelt játéka egyébként szinte tökéletesen passzol egymáshoz, így ha komoly taktikai harcot nem is, egy kiegyensúlyozott, szép mérkőzést mindenképp láthatunk. A kulcskérdés Terranga Oroszlánjai válaszolhatják meg: ha védelmük állja a sarat, és az elcsent labdákból veszélyes helyzeteket alakítanak ki, szinte biztos, hogy Manéék örülhetnek a hármas sípszónál.

20:00 Panama – Tunézia

A “Most komolyan muszáj lejátszani ezt a mérkőzést?”-kategória különdíjasa. Az angolok, és a belgák által mért megsemmisítő csapások után immáron mindkét csapat biztos kiesőnek mondhatja magát, bizonyítani valója pedig inkább a Kane-éket megszorongató észak-afrikaiaknak maradt, mintsem a világbajnokság leggyengébb csapatának tartott Panamának. Minden tiszteletünk a kommentátoré, aki a csoport csúcsrangadójával egy időben végignézi ezt a mérkőzést tudván, hogy legfeljebb tucatnyi nézője lesz a közvetítésnek…

20:00 Anglia – Belgium

A Háromoroszlánosok, és a Vörös Ördögök is szenvedősen kezdtek – legalábbis a nyitómérkőzés első félidejében, aztán ugyanis előbbiek Panamát, utóbbiak Tunéziát küldték haza történelmi sikerrel. Kijelenthető tehát, hogy a torna két legmeggyőzőbb csapata néz ma este farkasszemet, és mérettetik meg első komoly erőpróbáján. A küzdelem pikantériája, hogy nem feltétlenül a győztes jár jobban, a csoportelső ugyanis egy ágra kerül Uruguay-jal, Portugáliával, Franciaországgal, Argentínával, Brazíliával és Mexikóval. Benne van tehát egy francia-dán-szagú döntetlen, az erre való törekvés talán inkább Southgate legényeire lesz jellemző. Ha ez túlzás is volna, egy kis óvatosság semmiképp sem árt: a belgák kívül-belül jól ismerik az angol futballt, hiszen több játékosuk játszik a Premier League legnagyobb hat csapatában, mint maguknak a szigetországiaknak.