Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: “Nem kérhetem a játékosaimtól, hogy ne kapjanak sárga lapot!”

Mint ismert, óriási drámát követően, a világbajnokságok történetét tekintve először a Fair Play táblázat pontjai alapján esett ki Szenegál az oroszországi tornáról. Érdemes és egyben tanulságos felidézni az afrikaiak szövetségi kapitányának, Aliou Cissének a gondolatait minderről.

Aliou Cissé (Kép: marca.com)

“Nem tisztem megítélni, hogy mennyire kegyetlen ez a szabály, viszont azt sem kérhetem a játékosaimtól, hogy ne kapjanak sárga lapot! Ilyen a futball törvénye, és ehhez tartozik a Fair Play is. Utóbbi tekintetben kevesebb pontunk volt mint Japánnak, és ezt el kell fogadnunk. Tiszteletben kell tartanunk a szabályokat, de nem titok, hogy szívesebben estünk volna ki másképp.” – Kezdte meccs utáni értékelését Cissé, aki röviden kitért az afrikai focira is. A szenegáli kapitány megítélése szerint annak ellenére, hogy nincs afrikai csapat a legjobb 16 között, a kontinens futballja jó úton jár.

“Az afrikai futball sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Ezt kell folytatnunk, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben nagy dolgokat tudunk elérni. Jó úton haladunk!” – Fűzte hozzá a szenegáli válogatott mellett 2012 óta előbb asszisztens edzőként, majd szövetségi kapitányként dolgozó 42 esztendős szakember.