Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: “Az egész csapat feladata lesz megállítani CR-t!”

Uruguay szövetségi kapitánya, Óscar Tabárez szerint amilyen veszélyes Cristiano Ronaldo, legalább olyan jót hozhat ki az uruguayi válogatottból a portugálok ászának jelenléte.

(Kép: as.com)

“Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobbja. A legmagasabb szintet képviseli, így van ez a világbajnokságon is. Csapata egyértelmű vezére. Meg kell állítanunk, viszont nincs olyan játékosunk, aki teljesen ki tudná őt kapcsolni egy személyben. Éppen ezért ezt a feladatot is egységesen, csapatként kell megoldanunk. Arra kell törekednünk, hogy lecsökkentsük az ő szerepét! Ez csak kollektívan lehetséges!” – Így Tabárez mester a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón.

“Nagyszerű meccs lesz. Meglátjuk, hogyan alakul majd a találkozó. Ha nem koncentrálunk eléggé, nem nyerhetünk! Bizonyítottuk már, hogy tudunk szervezetten és egységesen futballozni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy pillanatra is kiengedjünk! Amúgy is nagyon nehéz lesz győzni, hát még utóbbi esetben!” – Folytatta a 71 esztendős tapasztalt szakember, akinek gondolatait olvasni is nagy élmény.

“Portugália legutóbbi meccsén 9 olyan játékos is pályára lépett, akik Európa-bajnokságot nyertek. Ez mindent elmond arról a minőségről, amit képviselnek. Fel kell készülnünk, de ezt tesszük már a válogatottnál 12 éve. Közelebb vagyunk, mint gondolnánk ahhoz, hogy ezen a világbajnokságon végre elérhessük a fő célunkat. Ehhez azonban lépésről-lépésre kell haladnunk. Nyugodtak vagyunk, nincs bennünk aggodalom.”

“Edzőként sosem lehetsz elégedett, és nem engedheted meg, hogy elragadjon az az érzés, hogy rendben mennek a dolgok. Tudnod kell, hogy bármelyik pillanatban minden megváltozhat! Játszottunk már jobb formában is, ugyanakkor látható az előrelépés a csapat játékában. Mindig kielemezzük a saját helyzetünket, de az ellenfél által képviselt minőséget is figyelembe vesszük. Az Európa-bajnok ellen játszunk a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában. Ennek megfelelően készültünk. Nem érdemes motivációról beszélni! Mindent megteszünk majd a győzelemért!” – Zárta mondandóját Óscar Tabárez.