Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: De Gea erre sem lesz büszke!

David de Gea a világ egyik, ha nem a legjobb kapusa. Ez a világbajnokság azonban finoman szólva sem az MU kiválóságáról szólt. Azok után, hogy sokáig még védést sem tudott bemutatni a tornán, íme egy újabb borzalmasan festő statisztika a spanyol hálóőr neve mellett.

(Kép: marca.com)

Hiba lenne de Gea nyakába varrni Spanyolország világbajnoki búcsúját – a spanyolok se teszik -, ugyanakkor erre a tornára saját teljesítménye kapcsán sem biztos, hogy szívesen gondol majd vissza a 27 esztendős kapus.

Már csak a statisztikák miatt sem! 1966 óta ugyanis de Gea lett az első kapus, aki legalább három találkozón a legkevesebb, írd és mondd 1 védést tudott felmutatni!

Mindemellett ki nem feledné, hogy Portugália ellen tőle szokatlan módon nagyot bakizott Cristiano Ronaldo második góljánál; Irán ellen ugyan nem kapott gólt (Pontosabban kapott egyet, de a videóbíró érvénytelenítette azt – a szerk.), nem is lőttek neki kapura; Marokkó ellen tudta felmutatni egyetlen védését a csoportkörben.

Az oroszok elleni nyolcaddöntőben sem tudott extrát adni a spanyoloknak, hiszen bár közel volt két büntető kivédéséhez is, nem tudott hárítani a tizenegyeseknél. Ez a kapussors már csak ilyen!

A Manchester United menedzsere, José Mourinho viszont biztosan nem bánja, hogy egyik legjobbja pihenhet egyet az új szezon előtt, és talán alá is írja majd új szerződését az MU-val.