Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Emery két középpályás megszerzésén munkálkodik

Miután Unai Emery és az Arsenal lecsúszott Ever Banega megszerzéséről, az Ágyúsok újonnan kinevezett menedzsere újabb célpontokat talált a középpálya megerősítésére – köztük egy korábbi játékosát.

Kép: Goal.com

Sűrű átigazolási időszak ez most az Arsenalnál. Még csak most kezdődött el a július, de a londoniak már négy játékost szerződtettek: érkezett Lichtsteiner, Leno, Papasthatopoulos és Torreira, ám ez közel sem jelenti azt, hogy ne akarna még vásárolni Emery.

Az Independent számolt be arról, hogy szívesen elvinnék a Barcelonában megbukó portugál középpályást, Andre Gomest. Meg kell hagyni, az utóbbi időben tényleg nem sok mindent mutatott a korábbi válogatott futballista, de Unai Emery lát benne lehetőséget és mindenképpen szeretné megszerezni. Kikiáltási ára 30 millió font, az üzlet létrejöttét pedig nehezíti, hogy – főleg az eddigi érkezők okán – limitáltak az Arsenal anyagi lehetőségei, ezért szeretnék minél olcsóbban elintézni a dolgot Londonban. A Barcelona viszont vélhetően nagyon szeretne megszabadulni Gomestől és ezért akár hajlandóak lennének engedni is az árából.

Van azonban még egy jelölt: a Sun arról ír, hogy Emery egy korábbi játékosát, a francia válogatott N’Zonzit is kiszemelte, a játékos pedig nagyon is érdeklődik a lehetőség iránt. Az angol lap úgy tudja, hogy a 29 éves futballista már jelezte is klubja felé: ha érkezik iránta ajánlat az Arsenaltól, ő mindenképpen menne. N’Zonzi amúgy 6 évet húzott le korábban Angliában, megfordult a Blackburn és a Stoke együtteseinél is – utóbbitól hozta el a Sevilla 8 millió euróért még 2015 nyarán. Most 35 millió a kivásárlási ára, vagyis vélhetően nagyon jól járhatna az eladásával a spanyol csapat, feltéve hogy tudnak gondoskodni a helyettesítéséről. Több fontos ember is távozhat idén Sevillából, nem szívesen válnának meg egyik legjobbjuktól.