Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hierro nem folytatja a spanyol válogatott kispadján

A spanyol válogatott megbízott szövetségi kapitánya Fernando Hierro nem folytatja a hispánok kispadján, jelentette be a Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben.

Az oroszországi világbajnokság előtt kinevezett Fernando Hierro nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját, sőt sportigazgatóként sem marad a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél, jelentette be a szövetség hivatalos közlemény formájában.

„A Spanyol Labdarúgó-szövetség és Fernando Hierro együttműködése véget ért azzal, hogy a spanyol válogatott befejezte szereplését az oroszországi világbajnokságon. Spanyolország legutóbbi szövetségi kapitánya nem akart visszatérni sportigazgatói munkájához, mivel új szakmai kihívásokra vágyik” – áll a szövetség vasárnap kiadott közleményében.

Mint ismert a világbajnokság előtt robbant a bomba, miszerint a spanyol válogatott szövetségi kapitánya Julien Lopetegui titokban tárgyalásokat folytatott a Real Madrid elnökével Florentino Pérezzel. A világbajnokság előtt pár nappal a két fél be jelentette sikerült is megállapodnik és  Lopetegui lesz a Real Madrid új vezetőedzője, ami a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetői nem néztek jó szemmel és azonnali hatállyal menesztették Lopetegui-t. Egy nappal a kontinenstorna előtt pedig Fernando Hierre vette át a spanyol válogatott irányítását.

A hivatalos közlemény szerint az 50 éves szakember nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját. A spanyol szövetségnek ugyanakkor új sportigazgatót is kell keresnie, miután Hierro új szakmai kihívásokra vágyik. A spanyolok az oroszországi világbajnokságon a nyolcaddöntőben bucsúztak büntetők után a házigazda ellen.

Kép forrása: skysports.com