Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a DAC egyik magyarja! – hivatalos

A mai nap folyamán a magyar sajtóban megjelentek olyan információk miszerint Kocsis Gergő szerződést bontott a DAC együttesével. A 24 esztendős játékos az előző idényt kölcsönben a Diósgyőr együttesénél töltötte.

A FociClub.hu megkeresésére a magyar játékos elmondta a hír valóban igaz és szerződést bontott a dunaszerdahelyi klubbal. A dunaszerdahelyiek nem szándékoztak megbontani a csapategységet a magyar játékos posztján, és Kocsis a több játéklehetőség miatt döntött a szerződésbontás mellett.

A védekező középpályás és középső védő posztján is bevethető játékos 2016-ban a Puskás Akadémiától igazolt a dunaszerdahelyiekhez, azóta egy évet kölcsönben töltött Diósgyőrnél. A 24 esztendős futballista 2016 nyarán elszenvedett súlyos térdsérüléséből az előző szezonban épült fel és a miskolci együttesnél alapember volt, 25 mérkőzésen lépett pályára a szezon során és az utolsó fordulóban drámai körülmények között benmaradó DVTK-nál.

A Németországban nevelkedett védő 2016 tavaszán Bernd Storck Európa-bajnokságbra készülő bő keretében még helyett kapott, de az Eb-re nem vitte ki. A rutinos védő pályafutása során megfordult az Augsburg B csapatában, a Videoton, Puskás Akadémia, DAC és legutóbb a Diósgyőr együttesében szerepelt kölcsönben.

A sárga-kékek csütörtökön sorsdöntő mérkőzést játszanak az Európa-ligában a grúz Dinamo Tbiliszi ellen a MOL Arénában. A DAC 25 év után szerepelhet ismét a nemzetközi porondon. A csallóközi gárdában továbbra is három magyar labdarúgó szerepel az új idényben, a csapat alapembere Vida Kristopher mellett a sárga-kékek végleg megszerezték Kalmár Zsoltot a Lipcsétől valamint Vida Mátét a Vasastól.