Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Buffonnak ki kellett mozdulnia a komfortzónájából!

Gialuigi Buffon nagyon várja már az új idényt új csapatában. A PSG-hez egy évre aláíró veterán hálóőr nem hazudtolta meg önmagát akkor, amikor a párizsi jövőképről beszélt.

(Kép: as.com)

A mindig elegáns és választékosan fogalmazó Buffon szimpatikusan beszélt új klubjáról, és a rá váró kihívásokról. “Boldog vagyok, hogy itt lehetek! Izgatottan várom már az új kalandot, különös energiát érzek magamban! Pontosan nem tudhattam mi vár rám, ugyanakkor Párizs csodás hely, a szurkolók fantasztikusak, a klub ambíciói motiválóak lehetnek mindenki számára. Köszönök mindent a PSG-nek!” – így Buffon a bemutatását követő sajtótájékoztatón.

A már 40 esztendős kapus elmondta, nem vakációzni érkezett a francia fővárosban, ugyanakkor tudja, hogy Kevin Trapp, Alphonse Aréola személyében komoly kihívói lesznek az egyes számú mezért. “A PSG-nél senki nem ígérte meg, hogy első számú kapus leszek. Egész karrierem során megdolgoztam azért, hogy kezdőkapus legyek, és ez itt sem lesz másképp. 40 éves vagyok, viszont jó erőben érzem magam, és addig szeretnék védeni, amíg a testem is engedi. 10 évet töltöttem a Parmanál, majd 17-et a Juventusban, most pedig elhagytam a korábbi komfort zónámat. Viszont pontosan azért, mert szeretem a kihívásokat, állok elébük ezúttal is!” – Így Buffon, aki új klubtársának, Neymarnak is üzent már.

“Neymar számára ez egy bonyolult pillanat most, de az ilyeneken mindenki átesik a karrierje során. Szembe kell nézned a nehézségekkel. Egy olyan bajnok, mint Neymar, pontosan tudja, hogyan kezelje a nehézségeket, miképpen legyen úrrá a csalódottságán, ezáltal erősebben tér majd vissza.” – Jegyezte meg Buffon, majd szerzett még egy jó pontot magának azzal Párizsban, hogy elmondta, szerinte Franciaország nyeri a világbajnokságot.