Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett új edzőjével a Juventus – sajtóhír

Massimiliano Allegri küszöbön álló távozása mellett a Juventus az olasz sajtó szerint egyezséget kötött a csapat következő vezetőedzőjével…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Corriere della Sera riportja szerint a Bologna csapatát BL-induláshoz segítő Thiago Motta megállapodott a Juventusszal arról, hogy a következő szezontól ő veszi át a torinóiak irányítását Massimiliano Allegri távozását követően.

A 41 éves szakembert 2022 szeptemberében nevezték ki a Bologna kispadjára, melyet az előző szezonban a kilencedik helyre kormányzott be, be az aktuális idény hajrájában pedig két fordulóval a vége előtt harmadikok a tabellán és már biztossá vált, hogy a szezon végén BL-indulást érő pozícióban fognak végezni.

A brazil származású, ám olasz válogatott középpályás aktív karrierjéből leginkább a Barcelona (2001-2007), az Inter (2009-2012) vagy éppen a Paris Saint-Germain (2012-2018) csapatánál eltöltött éveire emlékezhetünk. Motta tagja volt a 2010-ben triplázó milánói alakulatnak. Visszavonulását követően a párizsiak U19-es csapatának szakmai munkáját irányította. Motta az edzői karrierje első profi megbízatása alkalmával 2019 őszén mindössze kilenc meccsen irányította a Genoát, de hamar megköszönték a munkáját. Ezt követően a 2021-2022-es idényt a Spezia kispadján töltötte, melyet a szezon végén elért 16. helyezéssel tartott bent a Serie A-ban.

Mottát a közelmúltban a Chelsea-vel és az AC Milannal is összeboronálták, azonban a jelek szerint a torinóiak lesznek a befutók érte.

A forrás úgy tudja, hogy a tréner 2+1 éves szerződést köthet a “zebrákkal”, új kenyéradójánál pedig 3.5 millió eurót kereshet szezononként.