Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Dalic nem tart Kane-től

Az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság a célegyenesre fordul, hiszen ma és holnap este lebonyolítják a torna elődöntőit is. Az első felvonás alkalmával a franciák és belgák feszülnek egymásnak, majd holnap az angolok és a horvátok mérkőznek meg egymással, ez utóbbi kapcsán pedig a horvát szövetségi kapitány megnevezte, kitől tart leginkább ellenfelük részéről.

Talán Kane sem bánná, ha őt megállítanák, ha Anglia így is döntőbe jutna (forrás: talksport.com)

A horvát labdarúgó-válogatott az Oroszországban zajló vb-n holnap este játszik elődöntőt Anglia ellen. Mindkét válogatott számára a maga módján történelmi lesz ez az összecsapás, mely előtt természetesen az érdekeltek is meg-megszólalnak.

A horvátok szövetségi kapitány, Zlatko Dalic például hangot adott annak, hogy szerinte nem Harry Kane, az angolok gólvágója jelenti számukra a legnagyobb veszélyt. Sőt, abban biztos, hogy Kane-t megállítják játékosai, az e tekintetben igencsak magabiztosan nyilatkozó szakember a gólvágó helyett Sterlingre hívta fel a figyelmet. Raheem Sterling, a Manchester City támadója a világbajnokságon eddig 2 találkozón nem jutott csak szerephez, viszont nem szerzett még gólt, amikor bizalmat szavazott neki Southgate mester. Persze ez egyébként sem tragédia, Dalic mégis úgy gondolhatja megnyilvánulása alapján, hogy épp az övéi ellen villanhat meg, vagy éppen okozhat gondot a még csupán 23 éves középpályás.

Az angolok aligha bánnák, ha nem Kane lenne a győzelmük kulcsa, belemennének abba is, ha Sterling járulna hozzá továbbjutásukhoz. Ha pedig Anglia döntőbe jut, akkor még a finálé napján a szigetországi Aldi üzletek is bezárnának már a megszokottól eltérően vasárnap délután 3-kor, de alapvetően az egész ország lázban ég, és bizakodnak benne az angol drukkerek, hogy hosszú idő után övék lesz a világbajnoki trófea, és hogy a futball “hazatér”. A horvátok ebben szeretnék megakadályozni soros ellenfelüket, ezzel egyidejűleg történetük legnagyobb tettét végrehajtva, ugyanis döntőt még nem, bronzmeccset már játszott Horvátország, még 1998-ban, a franciaországi tornán Hollandiát legyőzve lett harmadik.