Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Belgium másodjára is legyőzte Angliát, így bronzérmes lett! – videóval

Ma délután rendezték meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság utolsó előtti találkozóját, vagyis a bronzmérkőzést, melyen Szentpéterváron az egy csoportból érkező nagyágyú csapott össze, vagyis Belgium és Anglia! A belgák végül másodjára is legyőzték a vb-n az angolokat, hiába küzdöttek nagyot Kane-ék, Belgium története legnagyobb sikerét érte el a világbajnokságon!

A belgák ismét legyőzve az angolokat legjobb világbajnoki eredményüket érték el! (forrás: fifa.com)

A csoportkörben már találkozott egymással Belgium és Anglia, akkor a belgák nyertek, ám ma délután a bronzmérkőzésen feszült egymásnak a két válogatott Szentpéterváron, ahol igencsak jó összecsapásra volt kilátás! Belgium 1986 után játszott újra bronzmeccset, míg Anglia 1990-ben, de egyik válogatott sem lett még harmadik vb-n, a belgáknak pedig ez lett volna a legjobb eredményük.

Rögtön a mérkőzés első helyzetéből megszületett az első gól! A 4. percben Meunier talált be közelről, miután a bal szélről Hazard adta be neki a labdát! Pickford ugyan beleért a lövésbe, de hárítani nem tudott, nagyon korán előnybe kerültek a belgák (1-0)! Ezt követően az angolok a 12. percben végezhettek el ígéretes helyről szabadrúgást, de Trippier beívelése nem volt jó a társaknak, a labdát pedig lehúzta Courtois. Még ugyanebben a túloldalon kellett nagyot mentenie Pickfordnak, aki De Bruyne megpattanó lövését hárította! A 16. minutumban az angolok helyzete Loftus-Cheek fejesével, majd Courtois védésével végződött. A 21. percben is fejessel villantak az angolok, melyet Maguire hozott össze Trippier szögletét követően, de ismét védett a belgák kapusa! Majd a 24. percben alakult ki az addigi legnagyobb angol helyzet, amikor is Sterling készítette le a labdát az érkező Kane-nek, aki viszont mellé lőtt 16 méterről! A 35. minutumban már a belgák is összehoztak egy újabb helyzetet, hiszen De Bruyne passza után Lukaku lőtt volna kapura, de Stones blokkolni tudta a próbálkozást. A következő percben a belga szögletet követő akció végén Alderweireld talált volna be, de labdája fölé szállt. A félidő vége felé gyorsan alakult ki mindkét oldalon egy-egy helyzet a 39. percben, amikor angol részről Sterling beadását követően fejelte ki a labdát Kompany, majd az ebből induló kontra végén De Bruyne labdáját Trippier fejelte szögletre. Még ugyanebben a minutumban megtörtént az első csere, hiszen belga részről Chadli megsérült, helyét pedig Vermaelen vette át. A 45. percben újból próbálkozott De Bruyne, de lövését blokkolták. A kétperces hosszabbítás során még Lukaku villant volna Tielemans ívelése nyomán, de a belga támadó próbálkozása Stones-ban akadt el. Az első félidő végeztével tehát 1-0-ra vezettek a sok veszélyt rejtő támadást vezető belgák.

A második félidőre Southgate kettős cserét eszközölt, így pályára lépett Rashford és Lingard is – előbbi Sterling, míg utóbbi Rose helyét vette át. Az 52. percben Trippier szabadrúgásból beívelt labdája Verthongen-ről pördült a kapu fölé! Az 55. minutumban is az angolok veszélyeztettek, hiszen Lingard kapáslövése középre ment, a labdáról pedig csak centikkel maradt le Kane! Ezt követően Lukaku számára befejeződött a világbajnokság, ugyanis a belga támadó helyét a 61. percben Mertens vette át. A legnagyobb angol ziccer a 72. percben alakult ki. Ekkor Dier átemelte a labdát Courtois fölött, a játékszer pedig kapuba tartott, ám érkezett Alderweireld, aki a gólvonal előtt mentett óriásit!

Dier ziccerénél mentett óriásit Alderweireld! (forrás: fifa.com)

Az ezt követő percek is az angoloké voltak, akik nagyon igyekeztek betalálni, és több szögletet is elvégezhetettek. Dier újból betalálhatott volna, de a 73. percben fejese után mellé ment a labda, majd a következő minutumban Maguire fejéről épphogy a kapufa mellett kötött ki a játékszer! A belgák ezután a kontrákban bízhattak, és a 77. percben így alakítottak ki helyzetet, azonban De Bruyne passza után 16 méterről Mertens eltörte a labdát, ami így jócskán mellé ment. Egy újbóli belga kontrát követően eldőlhetett volna a meccs a 81. percben, amikor Mertens ívelését Meunier tűzte kapura, de Pickford óriásit védve meccsben tartotta Angliát! Ezután egy perccel azonban el is dőlt a bronzcsata!

Hazard (balra) góljával biztosítta be történelmi sikerét a belga válogatott! (forrás: fifa.com)

A 82. minutumban Hazard kapott jó kiugratást De Bruyne-től, majd Jones-tól elszakadva lőtt a jobb alsóba (2-0)! Innentől kezdve már nem volt kérdés, próbáltak még kontrázni a belgák, de támadásaik vége nem lett igazán veszélyes, a lefújásig pedig nem változott az eredmény.

A bronzmérkőzést tehát 2-0-ra nyerte meg Belgium Anglia ellen, így előbbi kétszer is legyőzte a tornán mostani ellenfelét, és története legnagyobb világbajnoki sikerét aratta a Roberto Martinez vezette válogatott! Az angolok nagyot küzdöttek, sokszor jobban is futballoztak, az egyenlítés kis híján meg is volt, ám ehelyett megduplázták előnyüket, s ezzel lezárták a meccset a belgák, akik így kicsit sem lehetnek csalódottak a mai eredmény tükrében annak ellenére, hogy nem ők játsszák a döntőt Oroszországban.

2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság, Oroszország • Bronzmérkőzés
Belgium – Anglia • 2-0 (1-0)
Helyszín: Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár. Vezette: Alireza Fagani (iráni)
Gólszerzők: Meunier (4.), Hazard (82.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Stones (52.), Maguire (77.)
Kiállítás:

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Verthongen – Meunier, Tielemans (Dembele, 78.), Witsel, Chadli (Vermaelen, 39.) – De Bruyne, Lukaku (Mertens, 60.), Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez (spanyol)

Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (Alli, 84.), Dier, Delph, Rose (Lingard, 46.) – Sterling (Rashford, 46.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate (angol)