Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belga Szuperkupa: a Brugge nyerte a szezon első trófeáját – videóval

A Belga Szuperkupa döntőjében a Club Brugge a Standard Liege ellen játszotta vasárnap este. A Brugge a 18. döntőjét játszotta, és ez volt a 15. alkalom, hogy el is hódította a Szuperkupát.  

Kiegyenlített volt a játék a csapatok között, ám a Brugge volt veszélyesebb a kapura az első félidőben. A 17. percben Arnaut Groeneveld  lőtt kapura a tizenhatosról, de egy védőnek sikerült belelépni a próbálkozásba. A 20. percben Stefano Denswil próbálkozott egy szép fejessel, de nem jól célzott, és a labda a kapu bal oldala mellé szállt. A 26. percben Jean-Francois Gillet mutat be bravúros védést Saulo Decarli közeli fejesénél. A Standar Liege-nek nem volt szerencséje, hiszen a 30. percben sérülés miatt le kellett cserélnie Sebastien Pocognolit. A 40. percben már nem csak veszélyes volt a kapura a Brugge, hanem meg is szerezte a vezető találatot. Arnaut Groeneveld gyönyörű sarkazós passzát követően Hans Vanaken lőtte laposan a kapu közepébe a labdát. Nem kellett sokat várni a második találatra sem, hiszen a 44. percben Wesley talált be a hálóba, miután Vanaken egy csodás passzt adott neki a félpályáról.

A második félidőt a Standard Liege kezdte jobban, hiszen az 50. percben érkezett a szépítés. Duje Cop kapott remek kiugratás, majd kapura is lőtt, de Karlo Letica bravúrral védeni tudta a próbálkozást. A kipattan azonban Edmilson Junior elé került, aki habozás nélkül a bal alsó sarokba tüzelt. Az 51. percben növelhette volna előnyét a Brugge, amikor Wesley lőtte el a labdát a bal alsó sarok irányába, de Jean-Francois Gillet bravúrral védeni tudta a próbálkozást. A Standard Liege nagyon ment az egyenlítésért, sokkal többet is birtokolták a labdát. A 67. percben egy védőtől ajándékba kapta a labdát MPoku, de végül a kapu bal oldala mellé lőtt. A 73. percben megint Mpoku próbálkozhatott, ám most a Brugge kapusa védett hatalmasat. A 80. perc után még próbálkozott a Standard Liege, de már nem jött össze az egyenlítés, így a Club Brugge emelhette magasba a trófeát.

Club Brugge – Standard Liege: 2-1 (2-0)
Helyszín: Jan Breydel Stadion (Brugge) Vezette: Bart Vertenten
Gólszerzők: Vanaken (40.), Wesley (44.) ill. Junior (50.)
Sárga lap:  Vormer (88.) ill. Cavanda (66.), Fai (77.), Laifis (87.)
Kiállítás:  – ill. –

Club Brugge: Letica, Mitrovic, Decarli, Denswil, Danjuma, Vormer, Vaneken, Rits (Baiye, 70.), Diatta (Cools, 80.), Diaby, Wesley (Schrijvers, 71.). Vezetőedző: Ivan Leko

Standard Liege: Gillet, Cavanda, Luyindama, Laifis, Pocognoli (Fai, 30.), Agbo, Bastien (Djenepo, 69.), Marin, Mpoku, Edmilson Jr, Cop (Edmond, 83.). Vezetőedző: Michel Preud’homme

https://www.youtube.com/watch?v=6IqRlpfHs8A