Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé az Aranylabda esélyeseiről beszélt

A francia válogatottal alig másfélhete nyert világbajnoki címet Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain sztárja. A fiatal támadó a torna egyik legjobbjaként villogott, illetve robbant be véglegesen a labdarúgás legfelsőbb szintjére.

Mbappé 19 évesen már annyit mindent elért a fociban, mint amennyit a játékosok többsége egész életében csak álmodni mer. Természetesen a kameruni származású csatár előtt még hosszú, és tartalmas jövő áll, ám könnyen előfordulhat, hogy egy remek ősszel akár még a világ idei legjobbjának is megválasztják.

Ugyanis a korábbi évekkel ellentétben idén simán megtörténhet, hogy végre megtörik Lionel Messi és Cristiano Ronaldo hosszú évek óta tartó Aranylabda-hegemóniája, és más nyeri meg a legrangosabb egyéni elismerést. Az esélyek Mbappé számára sem egyértelműek, ám meglepő módon az FC Barcelona sztárját nem is említi a favoritok között:

„Azt mondanám, hogy a favoritjaim Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Raphael Varane, na meg én. Kezdettől fogva tudtuk, hogy mi a célunk. Már a világbajnokság előtt elmondtam, és ekkor sokan azt hitték arrogáns vagyok, pedig csak magabiztos voltam. A győzelemre hajtottunk, és sikerült is.”

– tért ki az ifjú Kylian a világbajnoki győzelemre is.