Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Tuchel dortmundi kedvence érkezhet

Meglepő, de tény: a korábbi Borussia Dortmund edzőkben eddig a klubszeretet olyan foka üzemelt, amelynek köszönhetően se Jürgen Klopp, se Thomas Tuchel nem „rabolta” le a német együttes keretét. Persze megtették már ezt más egyéb topcsapatok…

Jürgen Klopp a maga útját járja a Liverpoolnál, nem akarja felépíteni a „Dortmund 2-t”, így nem is gazán számolt soha dortmundi csillagok megszerzésével. Idén nyáron utódja, Thomas Tuchel lett kinevezve a Paris Saint-Germain élére. A tehetséges, és hatalmas tudású szakember egyelőre nem a trófea halmozásáról híres, lévén felnőtt szinten még csak egyetlen DFB-kupát nyert edzőként.

Ám Tuchel most élni próbál a lehetőséggel, és mindenhol szeretne a csúcsra érni a világ egyik legerősebb keretével. Azonban Párizsban továbbra sem elégedettek a meglévő névsorral. Állítólag Julian Weigl érkezhet Dortmundból, akinek elsődleges feladata a most visszavonult Thiago Motta szerepkörének lefedése lenne. És valóban: ugyan Joachim Löw (végül csúnyán elbukó) világbajnoki keretének nem volt a tagja, de kétségtelen, hogy a Bundesliga egyik legjobb védekező középpályásával van dolgunk.

Az idén 23 esztendős Weigl az 1860 Münchenben nevelkedett, ám már 2015 óta erősíti a Dortmundot, ahol igazi kedvencek számít a lelátó népének körében is. Aktuális szerződése 2021 nyaráig köti a Signal Iduna Parkba az ötszörös válogatott középpályást, és aligha engedik el 50 milli eurónál olcsóbban.