Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: ismét az a kérdés, idegenben jó az x?

Marko Nikolics alaposan meglepte a közvéleményt, hiszen Danko Lazovicsot a kispadra jelölte, míg Kovács István kezdett helyette. Ugyancsak maga mellé ültette Pátkai Mátét, helyére Varga József került. Látható volt, hogy a biztonságosabb védekezést helyezte előtérbe, hiszen azt a felvezető anyagukban is írtuk, a bolgárok összesítésben 9-0-al verték az észak-ír bajnokot. Míg a magyar épp, hogy eggyel a luxemburgit. (ha a végén a dudelangi kapufa bemegy…) Két héttel ezelőtt azt kérdeztük, hogy idegenben jó -e az x, de akkor legalább volt lőtt gólja a Vidinek, hát a mai eredmény után sem tudjuk megmondani, hogy jó-e.

(molvidi.hu)

A bolgár csapat az utóbbi években kétszer is megjárta a Bajnokok Ligája csoportkörét, hiszen előbb 2014-ben a luxemburgi Dudelange (közös pont a Vidivel), majd a belgrádi Partizan (Marko Nikolics vezetőedző és Danko Lazovics támadó, szintén közös pont a Vidivel) után Steaua Bukarest testén keresztül sikerült elérnie a csapatnak. Ott a Liverpool, Real Madrid, FC Basel ellen összesen négy pontot sikerült besöpörniük. (ebből három a Basel egy a Liverpool ellen) 2016 őszén a montenegrói Mladoszt Podgorica, a szerb Crvena zvezda és a cseh Plzen sem tudta megállítani a bolgárokat, hogy ne jussanak be a csoportkörbe. Ott a Basel (ismét), PSG, Arsenal hármas ellenében 3 pont volt a termés, kettő a svájci, egy a francia rivális ellenében. Ennyit röviden a Ludogorets múltjáról. Igaz még azt is érdemes leírni, hogy a klub 2001-ben alakult újjá, 2006-10 között a harmadik harmadik vonalban játszott, s 2014-ben már a spanyol gigász Real Madrid és az angol topklub a Liverpool ellenében csatázhatott.

(molvidi.hu)

Az első tizennyolc percet sikerült lehozni különösebb veszélyes lehetőség nélkül, mígnem Fiola a gólvonalról a jobb sarok elől mentette Wanderson az ötösről leadott lövését. Kovácsik már verve volt. Majd a túloldalon Kovács lőtt, de Renan szépen vetődve védett. A huszonötödik percben megúszta a Vidi. Marcelinho (nem az egykori Hertha játékos, hanem egy “bolgár” válogatott focista)passzát Keserű az ötös jobb sarka elől ballal a hosszú alsó mellé lőtte. Claudiu Keserű egykor nagy tehetségnek induló román focista volt, aki a Nantes utánpótlását is megjárta. Vezetéknevével ellentétben nem magyar. Igaz a hazai fociszabályokat ismerve, hamar találunk a felmenői között magyarokat, s akkor Kisvárdán tárt karokkal várják. 35.percben Marcelinho lövése megpattant Juhászon, de Kovácsik vetődve védett.

A második játékrész egyből egy Vidi helyzettel indult. Nikolov ívelését Juhász a kapu elé fejelte, Stopira nyolcról a jobb sarok irányába fejelt, de Renan védett. 55.percben Wanderson lőtt nagy erővel kapu mellé. A játékrész felénél a középpályán próbált Nikolics mester frissíteni, hiszen Nikolov és Kovács helyére Lazovics és Pátkai állt. 80.percben Marko helyére Sztefan Scsepovics állt. A 82.percben Kovácsik rossz helyre ütött egy beadást, de a bolgár válogatott Marcelinho fölé vágta. A 90.perc lejárt, s kezdtek megnyugodni a fehérváriak, mikor a játékvezető hat perc hosszabbítást jelzett. Ez pedig magyar csapatnál sokszor nem jelent jót. A 96.percben Nego adott el egy labdát, a beívelést Stopira szögletre mentette. Már majdnem mindenkiben megállt az ütő, hogy a szokásos magyar futballbetegség előjön. Majd a 97.percben a bíró lefújta a meccset, mely végén Orbán Viktor miniszterelnök is egy nagyot szusszanhatott…

Ludogorets (bolgár) – MOL Vidi FC 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: – ill. Juhász (29.p), Kovács I. (42.p), Huszti (45+4.p), Nego (79.p)

Ludogorets: Renan – Cicinho, Moti, Forster, Natanael – Djakov, Sasha (Gustavo 61.p)– Wanderson, Marcelinho. Misidjan (Lukoki 84.p) – Keserű (Swierczok 60.p) vezetőedző:
Videoton: Kovácsik – Fiola, Vinicius, Juhász, Stopira – Nego, Varga J., Nikolov (Lazovic 71.p), Huszti – Kovács I. (Pátkai 68.p) – M. Scsepovics vezetőedző: Marko Nikolics