Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: újabb horvát focihenger! – Íme az eredmények

Kedden folytatódtak a Bajnokok Ligája 2018/19-es kiírásának selejtezői, a mezőny a második kör odavágóit abszolválta, illetve abszolválja még szerdán. Három honfitársunk csapata is érdekelt volt, köztük Kleinheisler Lászlóé, akinek magyar légiósa két zseniális gólt lőtt. Az újabb horvát focihengerről már nem is beszélve. A meglepetést a szlovák bajnok szállította.

Kleinheisler László kezdőként kapott lehetőséget és meg is hálálta, az Astana mindkét gólját ő jegyezte. Ráadásul nem is akármilyen gólokat, a második a ráadás utolsó pillanataiban érkezett egy kapufás bombával. A túloldalon Korcsmár Zsolt csereként a 77. percben állt be, de csapatán segíteni nem tudott. Lang Ádám a kispadról nézte végig, ahogyan új csapata a CFR Cluj hazai környezetben kap ki a svéd Malmö legjobbjaitól (továbbjutás esetén ennek a párharcnak a győztesével játszik a Vidi). A játéknap legnagyobb meglepetését a Spartak Trava szolgáltatta, mely a Nagy Dominikot padoztató Legia Warszawa otthonában tudott kétgólos előnyre szert tenni.

A válogatott után klubszinten is érkezett a horvát henger, a Dinamo Zagreb nem kegyelmezett izraeli ellenfelének. A Beer-Seva, mely papíron továbbra is Korhut Mihály csapata, gyakorlatilag minden esélyét elvesztette, készülhet az Európa-ligában való folytatásra. A szerb bajnok Crvena Zvezda megnyugtató előnyt szerzett hazai környezetben, a macedón Shkëndija legyőzte moldáv riválisát.

A nem bajnoki ágon a PAOK szerzett előnyt, ám a görögök öröme a lefújás pillanatában nem volt felhőtlen, hiszen a magabiztos 2:0-ás sikert a Basel támadója elrontotta, csapata idegenbeli teljesítményét egy góllal fejelte meg.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör (odavágók)

Bajnoki ág

Asztana (kazah) – FC Midtjylland (dán) 2:1
G: Kleinheisler (31., 94.), ill. Wikheim (51.)

CFR (romániai) – Malmö FF (svéd) 0:1
G: Strandberg (45.)

Legia Warszawa (lengyel) – Spartak Trnava (szlovák) 0:2
G: Grendel (16.), Vlasko (93.)

Dinamo Zagreb (horvát) – Hapoel Beer-Seva (izraeli) 5:0
G: Hajrovic (22.), Orsic (28.), Ademi (51., 62.), Hodzic (82.)

Shkëndija (macedón) – Sheriff (moldovai) 1:0
G: Ibraimi (24.)

Crvena zvezda (szerb) – Suduva (litván) 3:0
G: Ebecilio (23.), Radonjics (35., 58.)

Nem bajnoki ág

PAOK (görög) – FC Basel (svájci) 2:1
G: Canas (32.), Prijovics (80.), ill. Ajeti (82.)

Visszavágók egy hét múlva…