Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: rendben megérkezett az Újpest Sevillába

Folytatja szereplését a magyar kupagyőztes Újpest, amely Sevillában lép pályára csütörtök késő este. A lila-fehérek minden fennakadás nélkül landoltak az andalúz városban.

Nagy falat lesz a Sevilla az Újpest számára, hiszen az andalúz együttesben több, a világbajnokságot is megjárt játékos is található, akik közül Steven N’Zonzi kivételével mindenki bevethető lesz csütörtökön. A liláknak az utazás ezúttal zökkenőmentesen zajlott, mint ismert, Litauszki Róbert az azeri utazással kapcsolatban igen éles kritikát fogalmazott meg. Három és félórás repülőút végén, harmincfokos kánikulában ért földet a csapatot szállító repülőgép. S a szállásra sem lehet panasza a játékosoknak, akik az ötcsillagos NH Collection nevű hotelben szálltak meg, amely gyalog öt percre van a Ramón Sanchez Pizjuan Stadiontól. Itt szokott készülni a mindekori bajnoki ellenfél is.

A szerdai programja az együttesnek 19.30-tól sajtótájékoztató, majd 20 órától tréning a stadionban.

A találkozóra csütörtökön 21.45-től kerül sor, a litván Andris Treimanis dirigálása mellett.

„Tökéletes volt az utazás. Nagy géppel jöttünk, nem kellett egyszer sem leszállni, így mindenkinek kényelmes volt a túra. A szálloda gyönyörű, úgyhogy minden igényünk ki van elégítve. Külön termünk van az étkezéshez, el vagyunk szigetelve a külvilágtól, így csak a meccsre kell koncentrálnunk, semmi másra. Egy szó, mint száz, minden rendben van” – fogalmazott Litauszki az ujpesfc.hu-n.

„Nyilván nem mi vagyunk az esélyesebbek. A célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amellyel a visszavágón még van esélyünk a továbbjutás kiharcolására” – fűzte hozzá az esélyekről Novothny Soma.

Ami az andalúz együttest illeti, a világbajnokságot követően minden játékosa bevethető, N’Zonzi még szabadságát tölti. Éver Banega, Gabriel Mercado, Simon Kjaer és Luis Muriel nagy valószínűség szerint ott lesz a csütörtöki El-összecsapáson. Ugyanakkor Ibrahim Amadou megsérült, így a Lille-től érkező középpályás aligha játszik a magyar együttes elleni párharcban.