Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz Szuperkupa: a hosszabbításban dőlt el, a CSZKA Moszkváé a trófea – videóval

A Szuperkupát eredetileg az orosz bajnokság nyertese, a CSZKA Moszkva és az orosz kupa győztese, az FC Tosno játszotta volna, de az ő kizárásuk miatt a bajnoki második helyezettel, a Lokomotiv Moszkvával találkoztak. 90 percig egyik csapat sem tudta eldönteni a mérkőzést, ám a hosszabbításban elég volt egyetlen szerencsés találat, és a CSZKA Moszkva emelhette magasba a trófeát. 

Forrás: Twitter

Az első félidőben szinte momentuma sem volt a Lokomotivnak, egyértelműen a CSZKA uralta a mérkőzést. A 14. percben Georgi Sennyikov lövése szállt a kapu közepe felé, de Guilherme bravúrral védeni tudta a lövést. Nagy helyzeteket a CSZKA sem tudott kialakítani, a labdát viszont hatalmas százalékban birtokolták. A játékrész végén, a 45. percben azonban ott volt egy lehetőség a Lokomotiv előtt is, amikor Dmitri Barinov vette át a labdát, majd a védőt lerázva hatalmas bombát küldött kapura, de játékszer a kapu bal oldala mellett ment el.

A második félidőben is a CSZKA birtokolta többet a labdát, de meddő fölény volt ez csak, mivel veszélyes helyzetük em igazán volt. A Lokomotiv arra játszott, hogy ha megszerzik a labdát, abból megindulnak a kapu felé. A 76. percben egy labdaszerzés után Vedran Corluka várt az ötösön a beadásra, majd egy szép fejest mutatott be, de a labda kevéssel a kapu jobb oldala mellé ment. A 85. percben már a CSZKA támadt, amikor Khetag Khosonov futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a próbálkozást. A rendes játékidőn belül azonban nem tudták eldönteni a mérkőzést.

A hosszabbításban A CSZKA támadott többet, aztán a 106. percben beért a fölényük, és megszerezték a vezetést Khosnov nagyon szerencsés találatával. A Lokomotiv ezután már feladta, és a 114. percben emberhátrányba is kerültek, miután egy szabálytalanság után Solomon Kvirkvelia azonnali piros lapot kapott. A kiállítás után mindkét csapat visszavett, a lefújásnál pedig a CSZKA Moszkva örülhetett.

Lokomotiv Moszkva – CSZKA Moszkva: 0-1 (0-0)
Helyszín: Nyizsnyij Novgorod Stadion (Nyizsnyij-Novgorod) Vezette: Vladislav Bezborodov
Gólszerzők: – ill. Khosnov (106.)
Sárga lap: – ill. Bistrović (57.), Csernov (66.)
Kiállítás: Kvirkvelia (114.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=yxuPbof-fE8