Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A DAC magyarjai vezérletével kiütötte a zemplénieket!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC hazai pályán is megkezdte szereplését a bajnokságban. A sárga-kékek ellenfele a zempléni Nagymihály volt.

A találkozó első kapuralövési kísérletét a 3. percben a DAC csapatkapitánya Marin Ljubičič eresztette meg jó 30 méterről, lövése azonban jócskán elkerülte a kaput. A 13. percben a hazaiak gólfelelőse Erik Pačinda  egészségügyi próblémákra hivatkozva nem tudta folytatni és a helyére Vida Máté állt be. Negyedórányi játékot követően a vendégek kis híján megszerezték a vezetést miután egy pontrúgást követően ordító helyzetben Gric durrantott fölé. Négy perccel később ismét a vendégek védője kínálta meg egy sistergős bombával a Macej-t aki bravúrral tolta ki a bal alsóból a nagymihályi védő bombáját. A mérkőzés 26. percében Ljubičič lövését hárította bravúros mozdulattal Kira. Egy perccel később Kalmár zseniális passza emelte be az ötösön belülre a játékszert, a teljesen üresen álló Bayo pedig kapásból a kapu torkába küldte a játékszert megszerezve a vezetést, a vendégek hiába reklamáltak lest a védők ezúttal csúnyán beragadtak. Négy perccel később Vida Kristopher centerét követően Bayo kettőre növelte a sárga-kékek előnyét, miután ezúttal fejjel volt eredményes. A hazaiakat sokkolta a két gyors bekapott gól, azonban egy perc sem telt el és érkezett az újabb találat, Kalmár Zsolt parádésan eltalált lövésével már hárommal vezettek a sárga-kékek a 32. percben. A 36. percben Bayo előtt ott volt a mesterhármas lehetősége, az elefántcsontparti támadó azonban nem tudta becsapni a vendégek hálóőrét. Az első játékrész utolsó gólszerzési lehetősége vendégek támadója Sulley előtt adódott, aki azonban nem találta el Macej kapuját.

Fordulást követően a játék képe nem sokat változott a hazaiak uralták a játékot, míg a vendégek nem igazán tudtak komoly veszélyt jelenteni Macej kapujára. A második félidőben a hazaiak jócskán visszavettek biztos előnyük tudatában. A 67. percbn Vida Kristopher villant meg, de próbálkozását Kira bravúrral védte majd a kipattanót Vida Máté mellé lőtte. Húsz perccel a vége előttBayo szerezhetett volna mesterhármast az elefántcsontparti támadó azonban a kapu bal oldala mellé durrantott, majd nem sokkal később Kalmár lövése nem találta el a kaput. A mérkőzés 72. percében Christian Herc passzát követően Vida Kristopher négyre növelte a sárga-kékek előnyét. A magyar játékos ezzel második bajnokiján is eredményes volt. Öt perccel a vége előtt ismét Vida Krisz került ziccerbe, de lövését Kira nagy bravúrral hatástalanította. A mérkőzés végeredményét a 89. percben Kurminowski állította be aki megszerezte a nagymihályiak szépítő gólját. Folytatás csütörtökön Minszkben az El-selejtezőjének visszavágóján a Dinamo otthonában.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Zemplín Nagymihály 4-1 (3-0)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely, 6118 néző Vezette: Ochotnicky
Gólszerzők: Bayo (27., 31.), Kalmár (32.), Vida K. (72.) ill. Kurwminowski (89.)
Sárga lapok: Ljubičič (39.), Vida K. (68.), ill. Vaščak (25.)
Kiállítás: 

DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Simčak  – Kalmár, Ljubičič (Kone 46.), Herc – Pačinda (Vida M., 13.), Bayo, Vida K. Vezetőedző: P.Hyballa

Képek forrása: dunaszerdahelyi.sk

Ondik Gábor