Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Szuperkupa: könnyedén nyert a fiatalokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain! – videóval

Megrendezésre került a Francia Szuperkupa (Trophée des Champions), melyet Kínában, a Shenzhen Universiade Sports Stadionban játszott le egymással szemben a Thomas Tuchel vezette Paris Saint-Germain és a Leonardo Jardim által irányított AS Monaco. 

A mérkőzés első helyzetére nem kellett sokat várni, melyet a Paris Saint-Germain oldalára jegyezhettünk fel. A 6. percben Di Maria próbálta bevenni az AS Monaco kapuját, de a hercegségiek szerencséjére az argentin szélső hibázott. A 13. minutumban egy tetszetős akció végén Tielemans vette célba Gigi Buffon kapuját, Thiago Silva azonban blokkolni tudta a belga csillag lövését, nagy ziccer volt. Néhány perccel később már a Paris Saint-Germain okozott kellemetlen pillanatokat a Monaco számára, azon belül ismét Di Maria, az argentin klasszis viszont ezúttal sem talált célba, mivel Benaglio hárította a kísérletét. A 25. minutumban Dagba tört be szépen a kapu előterébe, az ifjú védő passzolhatott is volna, de ő inkább a lövést választotta, amit Jemerson blokkolni tudott. Angel Di Maria aztán idővel megtörte a gólcsendet, a 33. percben az argentin zseni szabadrúgásból vette be a Monaco kapuját, s szerezte meg a vezetést a Paris Saint-Germain számára. A 40. minutumban növelni tudta előnyét a párizsi alakulat, Nsoki passzát követően Nkunku volt eredményes. Rövid időn belül a második találatát is megszerezhette volna Nkunku, de az ifjú támadó ordító ziccerben a léc fölé fejelt. 

A második félidő gyakorlatilag rögtön Monaco lehetőséggel indult, Jovetic távoli löketét azonban Gigi Buffon hárítani tudta. A korai ziccert követően aztán folytatódott az első játékrész forgatókönyve, azaz a Paris Saint-Germain továbbra is uralta a mérkőzést. A 67. percben ráadásul háromgólosra tudta növelni előnyét Thomas Tuchel csapata, Nsoki átadása után Timothy Weah vette be Benaglio kapuját. A 90+3. minutumban aztán Di Maria feltette a pontot az i-re, az argentin zseni gyakorlatilag senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Bár a Monaco előtt is adódtak kisebb/nagyobb lehetőségek, de a Paris Saint-Germain összességében jobb volt ellenfelénél. Thomas Tuchel, Gigi Buffon és ami számunkra talán még fontosabb, Lőw Zsolt gyorsan megszerezte első trófeáját a francia sztárcsapatnál! 

Paris Saint-Germain – AS Monaco 4-0 (2-0)
Helyszín: 
Shenzhen Universiade Sports Stadion, Shenzhen, Kína.
Gólszerzők: Di Maria(33., 90+3.), Nkunku(40.), Weah(67.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

Paris Saint-Germain: Buffon – Dagba, Silva(Bernede 74.), Rimane, Nsoki – Verratti(Neymar 76.), Diarra(Marquinhos 64.), Rabiot – Weah, Di Maria, Nkunku. Menedzser: Thomas Tuchel. 

AS Monaco: Benaglio – Glik, Raggi, Jemerson – Grandsir(Keita Baldé 46.), Pele(Diop 46.), Tielemans, Aholou, Serrano – Rony Lopes(Mboula 65.), Jovetic. Menedzser: Leonardo Jardim. 

https://www.youtube.com/watch?v=1yVWmmVFSFI