Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed győzelemmel mutatták be Neymarék Tuchelt! – videóval

Nagy napra ébredt Párizs városa: a Caen elleni nyitányon mutatkozott be a Ligue 1-ban Thomas Tuchel, Lőw Zsolt, Gianluigi Buffon és még sokan mások a PSG “új generációjából”. A mérkőzés előtt a világbajnoki trófeával köszöntötték a visszatérő Kylian Mbappét, Alphonse Aréolát és Presnel Kimpembét, majd bemondásra kerültek a két csapat kezdői, melyek már önmagukban is számos érdekességet tartogattak…

A Tuchel-éra tuchelesebben nem is kezdődhetett volna: a kísérletező kedvű mester három ifistát, és két peremembert (Diarra, Nkunku) is a kezdőbe nevezett, míg Draxler, Meunier és Lo Celso csupán a padon, a világbajnokok és Cavani pedig még ott sem kaptak helyet. Az első percek ugyanakkor igazolták a szokatlan összeállítást: 10 minutumnyi tili-toli után Nkunku csapott le egy pocsék kapus-kirúgásra, eztán kanyarította a játékszert a ma este centert játszó Neymar elé, aki természetesen nem hibázott. (1-0)

A Caen továbbra is kapuja előtt töltötte a mérkőzést, csak nagy ritkán merészkedett Gigiék közelébe. Egy ilyen alkalommal járták meg csúnyán: a nagyot szólózó Di María a kontra végét egy önzetlen keresztpasszal zárta, mely ugyan inkább Nkunku lábát kereste, a második hullámban érkező Rabiot iratkozott fel a gólszerzők közé. (2-0)

A második játékrész elején igyekezett valami meglepetéssel előrukkolni a vendégcsapat, noha maguk sem tudták, hogy mivel lehet meglepni egy topformában lévő Paris Saint-Germaint. Kísérleteik szépen lassan ismét bunkerfociba csaptak át, ami a Tuchel-csapatnak is inkább szájíze szerint volt. A mérkőzés vége felé azonban az ő játékuk is kezdett ellaposodni, érkezett hát Draxler, kinek nem titkolt feladata volt, hogy egy kis színt vigyen a szürke tiki-takába. Ez azonban nem neki, hanem a felkészülés során remeklő, és szintén csereként beálló Weah-nak sikerült, aki a 89. percben beállította a végeredményt. (3-0)

Elképesztő látni, hogy a PSG kispadja hátsó zugából előkapart banda közvetlenül a felkészülés után ilyen magabiztosan képes egy francia bajnokit abszolválni. Vajon a sorsdöntő összecsapáson is így játszanak majd Neymarék?

Paris Saint-Germain – Caen 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Neymar (10.), Rabiot (35.), Weah (89.) ill.

Paris Saint-Germain: Buffon – Dagba, Marquinhos, T. Silva, N’Soki – Bernede, Diarra (Diaby 70.), Rabiot – Nkunku, Neymar (Weah 82.), Di María (Draxler 70.). Vezetőedző: Thomas Tuchel