Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: közel a megegyezés Gonzalo Guedes ügyében – sajtóhír

A fiatal portugál csillag hiába játszott bámulatosan tavaly, mégis inkább eladná a PSG, a legfrissebb hírek szerint pedig már közel a deal.

Kép: Noticias ao Minuto

Az ESPN arról számolt be, hogy közel jár a Valencia Gonzalo Guedes megszerzéséhez. A spanyol klub tavaly még csak kölcsönbe kapta meg a szélsőt, ám az annyira jó teljesítményt nyújtott, hogy már a legelején jelezték: szeretnék megtartani őt így, vagy úgy. Egy ilyen tehetséget azonban nem adnak ingyen, pláne nem Párizsban, a Valencia pedig nem feltétlenül engedheti meg magának az ilyen szintű költekezést.

A Valencia az elmúlt években katasztrofálisan teljesített, így lemaradtak a Bajnokok Ligájáról is ráadásul, ami rengeteg pénzt jelenthetett volna számukra. Marcelino irányításával aztán tavaly sikerült nekik eljutni a BL-ig, de ez nem jelenti azt, hogy már most meglennének a forrásaik egy ilyen igazoláshoz.

És ez itt a baj: a Valencia 40 millió eurót tud rászánni Guedes megszerzésére, a PSG viszont nagyjából 60 millióban gondolkodott. A spanyolok azonban nem azért nem adnának többet, mert nem akarnak – sokkal inkább azért, mert nincs nekik. Épp ezért a tárgyalások egy ponton el is akadtak, nem igazán tudtak közeledni az álláspontok.

A portugál sztármenedzser, Jorge Mendez azonban nem rég kezébe vette az irányítást és minél hamarabb szeretné elhelyezni valahová Guedest. Adja magát a Valencia, amely minden félnek megfelelő lenne, csak épp a pénz nem akar összejönni.

Az amerikai portál úgy értesült, hogy közel a megegyezés: a Valenciának 45 millió eurót kéne adnia, valamint a játékos későbbi értékesítéséből további 20%-ot kaphatna a PSG, akiknek szintén kell a pénz. Még a nyáron szeretnék elhozni Münchenből Jerome Boatenget, tehát nekik is az az érdekük, hogy az anyagiak terén minél hamarabb normalizálódjon minden és legyen tele a kassza.