Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero rekordokat dönt, Van Perise és Henry is lehagyva…

Egészen elképesztő szezonrajtot tudhat magáénak a Manchester City első számú gólfelelőse Sergio Agüero. A 30 esztendős argentin kiválóság a Chelsea elleni szuperkupa duplája után a hétvégén a Premier League-ben is megkezdte a gólgyártást, stílszerűen egy a Huddersfield elleni mesterhármassal. Ezzel pedig két Premier League listán is mérföldkövet jegyzett.

A Huddersfield elleni mesterhármas volt Agüero kilencedik triplázása a Premier League-ben, ezzel pedig már csak a legendás Alan Shearer, a Blackburn Rovers, és a Newcastle United egykori kiválósága van előtte. Agüero ezzel társbérlő jelenleg a második helyen, hiszen Robbie Fowler is kilenc tripláig jutott anno. Hogy kiket hagyott ezzel maga mögött a City klasszisa? Nos, Thierry Henryt, Michael Owent és a jelenkor másik nagy spíler Harry Kanet, aki hamarosan riválisa után eredhet.

A mesterhármasok révén bátran állíthatjuk, hogy Agüero pályafutása végeztével nagyon sokáig ott lesz a Premier League legendái között, de vajon hány gólig jut, és hol tart most. Előbbi felvetésre jó pár esztendő múlva – remélhetőleg minél később, hiszen élmény nézni a játékát – megadjuk a választ, utóbbira pedig tudjuk is. A Huddersfield elleni triplájával előbb beérte a 144 gólos Robin van Persie-t, majd le is hagyta, és kiszorította a Top 10-ből, avagy 146 találattal immáron Sergio Agüero a Premier League valaha volt tizedik legeredményesebb labdarúgója.

Grafikai munka: Őszi Ádám