Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Serie A legnagyobb ígéretei! – 1. rész

Az olasz élvonalban nem annyira egyszerű a tehetséges játékosok élete, mint mondjuk Franciaországban. A top csapatok leginkább a kész, tapasztalt játékosokra hagyatkoznak, emiatt a fiatal futballisták leginkább a kis/középcsapatokban kapnak bizonyítási lehetőséget. A FociClub.hu legújabb sorozatában bemutatja azt a tíz tehetséges labdarúgót, akikre érdemes lesz odafigyelni a Serie A aktuális szezonjában…

Cikksorozatunk legelső főszereplője nem más, mint egy bizonyos Giangiacomo Magnani, aki karrierje során először léphetett pályára a Serie A-ban a múlt hétvégén a Sassuolo színeiben. Minden bizonnyal az ő neve sokak számára nem igazán ismerős, viszont egyáltalán nem kizárt, hogy ebben a szezonban be fog robbanni az olasz futball szerelmeseinek köztudatába! Hogy ki is az a Giangiacomo Magnani? Jöjjön karrierjének eddigi szakasza, s az, hogyan is jutott el egész az olasz élvonalig! 

Giangiacomo Magnani nem egy túlságosan ismert fiatal hátvéd, hiszen egyetlen egy korosztályos olasz válogatottban sem lépett pályára, ráadásul egyik top vagy nevesebb élvonalbeli együttes akadémiáján sem fordult meg. Karrierje kis túlzással mesébe illő, hiszen néhány évvel ezelőtt még az olasz negyedosztályban, azaz a Serie D-ben rúghatta a bőrt. Magnani a Reggiana és a Padova utánpótlásában nevelkedett, majd utóbbitól került 2014 nyarán a Virtus Verona kötelékébe. Röpke egy év után tovább is állhatott az olasz negyedosztályú csapattól, s a Serie C-ben érdekelt AC Lumezzane együtteséhez igazolt. Itt két szezont húzott le, de nem igazán számolt vele alapemberként, hiszen 31 mérkőzés nem mondható túlságosan soknak két esztendő alatt. Magnani maradt a harmadosztályban, de csak egy fél évre. Újdonsült állomáshelyén, azaz a Siracusa Calcioban már alapembernek számított, teljesítményére pedig felfigyeltek a Serie B berkein belül, az ifjú hátvéd tehát 2018 januárjában szintet léphetett. 

Magnani útja a Perugia csapatába vezetett, ahol szintén csak egy fél esztendős kitérőt tett. Az olasz másodosztályban szereplő gárdában 16 mérkőzésen jutott szóhoz, a Serie A-ban is megfordult alakulatban pedig néhány találkozón együtt dolgozhatott a Milan és a Lazio legendás hátvédjével, Alessandro Nestával. Giangiacomo Magnani bár jelenleg a Sassuolo futballistája, viszont idén nyáron nem aktuális csapata, hanem a Juventus csapott le rá. A torinói gárda 5 millió euró ellenében szerződtette le a Perugiától, s ennyiért is adta tovább a Sassuolo-nak. Azonban a “zebrák” természetesen nem végleg mondtak le róla, hiszen a kontraktust magába foglal egy visszavásárlási opciót, ami 2020-ig érvényes. 

Ahogyan már említettük, Giangiacomo Magnani túl van élete első Serie A-s mérkőzésén. Az olasz lapok illetve portálok az Inter elleni találkozón nyújtott teljesítménye után ódákat zengtek róla. Mi ez, ha nem egy álomszerű bemutatkozás?