Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb egykori emblematikus figura a Milannál?

Az idei nyáron az AC Milan vezetőségében sportigazgatói szerepkörben kinevezésre került Leonardo, a tanácsadói, fejlesztői poszton pedig Paolo Maldini vállalt munkát, míg ezúttal egy harmadik egykori meghatározó játékos is visszatérhet a Rossoneri szakmai stábjába.

Az egykori kapus Christian Abbiati az elmúlt szezonban “menedzseri” teendőket látott el a klubnál, amolyan összekötő kapocs volt az edzők, a játékosok és a klub között, azonban nem vállalta a további folytatást. Ellenben az RMC Sportnak adott nyilatkozata szerint az egykori játszótársainak munkavállalásával megváltozhat az álláspontja.

“Nagyszerű dolognak tartom, hogy Leonardo és Maldini visszatértek a csapathoz, mindketten nagyon jól értenek a labdarúgáshoz és kiváló átigazolásokat hajtottak végre a nyáron. Szeptember elején leülünk velük kávézni, majd meglátjuk mit hoz a jövő…” – fogalmazott az AC Milan alkalmazásában aktív játékosként 1998-tól 2016-ig álló, most 41 éves Abbiati.

A Rossoneri az elmúlt szezon derekánál nevezett ki egy másik egykori kiváló játékost, Gennaro Gattusót a csapat kispadjára, és onnantól kezdve a csapat a közvetlen élklubok mögött a legtöbb pontot gyűjtötte a Serie A-ban, s végül az Európa-liga főtáblát érő, hatodik helyen ért célba.

A nyári átalakulás során többek közt Bonucci, Kalinic és André Silva távozott, míg csatlakozott a milánói gárdához például Caldara, Higuain, Bakayoko, Laxalt, Castillejo és Reina is.