Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Honvéd döntetlen Újpesten

Nagy múltra tekint vissza az Újpest – Honvéd rangadó. Ezzel szemben az elmúlt években kevesebb sikert értek el a klubok, annak ellenére, hogy 24 év után 2017 nyarán a Honvéd bajnoki címet szerzett, míg az Újpest az elmúlt öt évből kétszer végzett a kupa első helyén. Burekovic végül a várakozásokkal ellentétben maradt Újpesten, a héten megszerzett csatárok még a keretbe se kerültek. A Honvédnál viszont Tischler Patrik már a kispadra leülhetett.

nso.hu

Az elmúlt hetekben pár üzletet lebonyolított egymással a két klub. Tischler Patrik 2017 nyarán került Újpestre a Puskás Akadémiától Nebojsa Vignjevics külön kérésére. Ezzel szemben kevés szerepet kapott a lila-fehéreknél, ugyanis Novothny Soma kiválóan betöltötte az egy szem csatár szerepét. Eddig… Ugyanis Tischler a héten elhagyta az Újpestet, Novothny pesig ma a kispadra került, miután a grúz válogatott Beridze kiszorította. Tischler után viszont Lukács Dániel Kispestről került Újpestre. Rossy Lubaki is aláírt pénteken, de a kevésbé ismert kongói csatár egyelőre Lukáccsal együtt a lelátóra kényszerült. Kálnoki Kis Dávidot pénteken sokan már Kispesten látták, de az Újpest védője egyelőre még nem került a piros-feketékhez. Róla érdekes hírek terjengenek, van aki szerint a lila-fehérek játékosa, van aki szerint lejárt a szerződése. Egy biztos az ujpestfc.hu-n a játékoskeretek menüpont alatt a védőknél szerepel a neve. Vadócz Krisztián is távolra került Supka Attila csapatától, hiszen a héten szerződést bontott.

A mai volt a 208.összecsapás a két együttes között, melyekből a lila-fehérek 102-t nyertek meg, kispestiek 57-et, 48 alkalommal döntetlent eredményezett az összecsapás. Ez az adat is mutatja a bevezetőnkben szereplő infót, hogy nagy múltra tekint vissza a két csapat párharca. A nyolcadik percben Burekovic beadását Nagy Dániel tette kapura az ötösről, de lövése nem talált kaput. A 14.percben az ezen az összecsapáson csatárként szereplő Nwobodo került helyzetbe, de 16 méterről a kapu fölé bombázott. A 24.percben a földön maradt Baráth Botondot le kellett cserélni. Helyére (olaj a tűzre), az exfradista Batik Bence állt. A hátralévő időben próbálkoztak a csapatok, de kaput eltaláló lövése egyiknek sem volt… (tehát durván 25 perc alatt…) A szünetre így 0-0-al vonulhattak be az öltözőbe.

A félidőben leszakadt az ég. Talán fenn is úgy akarták ne folytatódjon a bevezetőben említett nagy múltra visszatekintő meccs, hiszen ez a régiek megcsúfítása volt eddig. Végül kis várakozás után útjára indult újra a labda. A Honvédnál már pályán volt a héten az Újpestről megszerzett Tischler Patrik is. A csatár a balhátvéd Kukoc helyére állt, ő a csatársorba állt, míg Holender húzódott vissza a horvát helyére. Az 58.percben korábbi poszt riválisa is beállt, hiszen Novothny Somát küldte be Vignjevics mester Beridze helyére. Beállása után egyből fejelt Novothny, de fejese kaput tévesztett. A 75.percben mintaszerű akció végén megszerezte volna a vezetést az Újpest, ha a bíró nem ítélt volna lest. Nwobodo a jobb oldalról beadta Novothny pedig sarokkal továbbította Gróf kapujába. Az eset visszanézése után, a szurkolók többsége azt állapította meg, hogy nem volt les. A 78.percben átszervezték a mesterek a csapataikat. A hazaiaknál Nagy Dániel helyére Balázs Benjámin jött be, így ő hátrament jobb hátvédnek, Pauljevics felment a középpályára. N’Gog beállt a Honvédnál, aki az előző héten góllal mutatkozott be a piros-feketéknél. Ekkor már három csatár volt a pályán a Kispestnél! (Tischler, Danilo, N’Gog). A 81.percben Nwobodo cselezett a Honvéd kapujától 16 méterre, mikor olyan 20 méterre járt, lőtt, de kapu fölé. Ekkor az újpestiek már magukhoz ragadták a kezdeményezést, beszorították a vendégeket. A 84.percben egy beadást Nwobodo fejelt volna a hosszúba, de csak kapufát talált a fejese. A 89.percben N’Gog és Pajovic ütközött, így hiába rúgta be a kapuba Danilo a labdát, a bíró jogosan szabadrúgást ítélt kifelé. Az embernek olyan érzése volt, hogy az újpestieknek jó hazai pályán az x, hiszen a 91.percben Zsótér Donát helyére Diallo állt be.

Újpest – Bp. Honvéd 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: Nagy D. (49.p) ill. Nagy G. (19.p), Kukoc (44.p), Heffler (48.p)

Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szankovics – Nagy D. (Balázs B. 78.p), Zsótér (Diallo 91.p), Beridze (Novothny 58.p) – Nwobodo vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Budapest Honvéd: Gróf – Kamber, Baráth (Batik 24.p), Skvorc – Heffler, Pilik (N’Gog 78.p), Gazdag, Nagy, Kukoc (Tischler szünetben) – Holender, Danilo vezetőedző: Supka Attila

A bajnokság állása

1. Ferencvárosi TC 6 5 1 0 15:04 16
2. Honvéd FC 7 5 1 1 12:05 16
3. MTK Budapest 7 4 1 2 11:10 13
4. Debreceni VSC 7 2 4 1 9:09 10
5. MOL Vidi FC 4 2 2 0 9:02 8
6. Mezőkövesd 6 2 2 2 7:05 8
7. Újpest 6 1 4 1 5:06 7
8. Paks 7 1 4 2 7:09 7
9. Diósgyőri VTK 7 1 3 3 5:10 6
10. Haladás 7 1 2 4 9:13 5
11. Kisvárda 7 1 2 4 3:13 5
12. Puskás Akadémia 7 0 2 5 7:13 2