Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Tartja a lépést a Chelsea a Pool-lal – videóval

Két veretlen csapat egymás elleni mérkőzésén a Chelsea 2-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Bournemouth ellen a Premier League szombat délutáni főmeccsén, így a Liverpoolhoz hasonlóan a londoni “Kékek” is tartják hibátlan mérlegüket.

(Fotó: Chelsea FC Twitter)

Az esélyesebb hazaiak természetesen hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, Willian és Morata kísérletei révén már az első tíz percben próbára tették a korábbi Chelsea-kapus Begovic képességeit. Ettől függetlenül a vendégek ellentámadásai is hordoztak némi veszélyt magukban, a félidő derekára a Chelsea egyre inkább a kapuja elé szegezte ellenfelét, de a “Cseresznyések” betömörülő védelme rendre el tudta hárítani a veszélyt. Kezdett leülni a mérkőzés, a fővárosiak csendes támadásait az első játékrész utolsó percében Alonso törte meg, az előre húzódó bekk Hazard intelligens lekészítése után találta el a kapufát, így gól nélküli eredménnyel zárult az első 45 perc.

A térfélcsere után is folytatódott az egy kapuzás a Chelsea részéről, s tíz perc elteltével Hazard visszapasszolt labdájából Alonso egy kemény lövés jóvoltából foglalkoztatta Begovicsot. Kisvártatva akár a Bournemouth is megszerezhette volna a vezetést, egy szöglet után azonban Aké pár méterről ordító helyzetben fölé bombázott. Egy óra játék elteltével Sarri mester Giroud és Pedro beállításával próbált váltani, és a cserék rövidesen eredményesnek bizonyultak, lévén a Chelsea vezetőgólja éppen a két friss ember összjátékából született: Pedro a tizenhatos vonaláról egy védhetetlenül megpattanó lövéssel vette be Begovic kapuját. A folytatásban a vendégek is vezettek néhány ígéretes akciót, Fraser kísérlete azonban elkerülte a Chelsea ketrecét. A 85. percben végleg bebiztosították a “Kékek” a három pont megszerzését, Alonso passzából a lendületből érkező Eden Hazard tüzelt a hosszúba. A Chelsea ezzel története során hatodik alkalommal rajtolt négyből négy győzelemmel, az előző ötből négyszer az évad végén meg is nyerte az angol bajnokságot, míg a “Cseresznyések” idénybeli első vereségük után vélhetően hátrébb fognak esni az élmezőnytől.

(Fotó: Chelsea FC Twitter)

Chelsea – Bournemouth 2-0 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge, London Vezette: L. Mason
Gólszerzők: Pedro (72.), Hazard (85.) ill. –
Sárga lapok: Marcos Alonso (33.), Kanté (55.) ill. Gosling (20.), Lerma (70.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Marcos Alonso – Kanté, Jorginho, Kovacic (Loftus-Cheek 79.) – Willian (Pedro 64.), Morata (Giroud 61.), Hazard Vezetőedző: Maurizio Sarri.

Bournemouth: Begovic – Francis, Cook, Aké, Rico – A. Smith (Ibe 80.), Gosling, Lerma (Cook 88.), Fraser – King (Mousset 80.), Wilson Vezetőedző: Eddie Howe.

A további szombat délutáni eredmények

A Brighton kétgólos hátrányból mentett odahaza pontot a Fulham ellen; az Everton négy fordulón belüli harmadik remijével tartotta meg veretlen mérlegét; míg a Southampton és a Wolves egyaránt első győzelmét ünnepelhette a 2018-2019-es kiírásban, ellenben a papíron sokkal többre hivatott West Ham pokoljárása tovább folytatódott…

Brighton & Hove Albion – Fulham 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Murray (67., 84. – a másodikat 11-esből) ill. Schürrle (43.), Mitrovic (62.)

Crystal Palace – Southampton 0-2 (0-0)
Gólszerzők: ill. Ings (47.), Hojbjerg (90+3.)

Everton – Huddersfield Town 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Calvert-Lewin (36.) ill. Billing (34.)

West Ham United – Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. A. Traoré (90+3.)

A hétvége további programja

Ma
Manchester City – Newcastle United 18:30 (élő, Spíler 1)

Vasárnap
Cardiff City – Arsenal 14:30 (élő, Spíler 1)
Burnley – Manchester United 17:00 (felvételről – 19:15, Spíler 1)
Watford – Tottenham Hotspur 17:00 (élő, Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása