Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Megvan a negyedik győzelme a Poolnak! – videóval

A Premier League negyedik fordulójának szombat déli nyitómeccsén az éllovas Liverpool 2-1 arányban diadalmaskodott a Leicester City otthonában, ezzel a bajnoki címre törő Jürgen Klopp legényei továbbra is őrzik száz százalékos mérlegüket az angol pontvadászat élén.

(Fotó: Liverpool FC Twitter)

A hibátlan listavezetőnek mindössze tíz percre volt szüksége ahhoz, hogy a Leicester City otthonában is magához ragadja a vezetést: Robertson harcias bal oldali elfutását követően Sadio Mane vette be a “Rókák” kapuját, aki ezzel a Premier League idei szezonjának első 4 gólos játékosa lett. Az első félidő jelentős részében a Pool szája íze szerint alakult az összecsapás, a házigazda első komoly lehetőségeként Gray takarásból megeresztett lövését jegyezhettük fel, melynél Alisson a helyén volt. A játékrész utolsó percében pedig Milner szögletét Roberto Firmino fejelte a hálóba, 2-0-ra módosítva a mérkőzés eredményét.

A szünetben Puel mesternek sikerült felráznia a Leicestert, és a második játékrészben sokkal agresszívebben vették fel a harcot: Meddison és Ndidi helyzeteinél azonban a Pool brazil portása hárítani tudott, egy alkalommal pedig Gomez mutatott be egy tökéletes ütemű blokkolást a kapu torkában ajtó-ablak helyzetben. A nagy igyekezetet rövidesen siker koronázta, még ha kellett is hozzá Alisson saját stílusa: a Romától igazolt kapus a védjegyévé vált cselezgetésre ezúttal ráfázott, elveszítette a labdát, s Iheanacho visszapasszolt labdáját Rachid Ghezzal váltotta gólra. A befejező félóra így izgalmasabbra sikeredett, a Leicesternek egyetlen gól hátrányt kellett volna ledolgoznia, de a Liverpool biztosan tartotta őket távol kapujától, és egészen a hármas sípszó pillanatáig megtartotta 2-1-es előnyét, ezzel a “Vörösök” 28 év után újra négyből négy győzelemmel kezdték a bajnokságot.

Leicester City – Liverpool 1-2 (0-2)
Helyszín: King Power Stadium, Leicester Vezette: P. Tierney
Gólszerzők: Ghezzal (63.) ill. Mané (10.), Firmino (45.)
Sárga lapok: Ghezzal (61.), Mendy (88.), Ndidi (90+5.) ill. van Dijk (55.), Milner (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Leicester City: Schmeichel – Ricardo Pereira, Morgan, Maguire, Chilwell – Mendy, Ndidi – Ghezzal, Maddison (Amartey 83.), Albirghton (Iheanacho 60.) – Gray (Okazaki 75.). Vezetőedző: Claude Puel.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Matip 89.), Gomez, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson (N. Keita 71.), Milner – Salah (Shaqiri 71.), Firmino, Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

A hétvége további programja

Ma
Brighton & Hove Albion – Fulham 16:00
Chelsea – Bournemouth 16:00 (élő, Spíler 1)
Crystal Palace – Southampton 16:00
Everton – Huddersfield Town 16:00
West Ham United – Wolverhampton Wanderers 16:00
Manchester City – Newcastle United 18:30 (élő, Spíler 1)

Vasárnap
Cardiff City – Arsenal 14:30 (élő, Spíler 1)
Burnley – Manchester United 17:00 (felvételről – 19:15, Spíler 1)
Watford – Tottenham Hotspur 17:00 (élő, Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása