Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai duplájával nyert a Hoffenheim!

A Borussia Dortmund tegnapi hattyúdala után a szombati Bundesliga-mérkőzéseken sem maradtunk érdekességek nélkül: pályán volt a rajtot igencsak elcsípő Szalai Ádám, a Bayer Leverkusen, és a Borussia Mönchengladbach is. A kemény taktikai küzdelmek mellett ezúttal azonban már a gólok sem maradtak el…

Nürnberg – FSV Mainz 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ishak (48.) ill. Mateta (25.)

Az újonc az első fordulóban a Herthától elszenvedett vereség ellenére is igen szórakozottan kezdte a mérkőzést, így bő húsz percnyi fordulatos játék után a nyáron a Lyontól leszerződtetett Mateta első Bundesliga-találatával szerzett vezetést a Mainz. A második játékrészre talált magára a hazai együttes, akik a másodosztályban igen gólérzékeny Ishak góljával kiegyenlítettek, majd meg is őrizték a számukra hízelgő eredményt.

1899 Hoffenheim – Freiburg 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Szalai (50., 63.), Kramaric (90+4.) ill. Heintz (36.)

A Bayern ellen betaláló Szalaival a kezdőben lépett pályára a Hoffenheim csapata, akik a Sallai Rolandot egyelőre jegelő Freiburgot fogadták otthonukban. Bár Nagelsmannék magabiztosan kezdték a mérkőzést, Akpoguma hibájának hála hátrányba kerültek a 36. percben. Az ifjú tréner dolgát tovább nehezítette az első játékrészben szükséges három (!!) kényszerű csere, illetve a bombaformában védő Schwolow, aki sorra fogta ki Szalai kiválóan helyezett fejeseit. Nem úgy a második félidőben, melynek nyitányán egymásnak rohant két freiburgi védő a kapussal, így a magyar csatár az üres kapuba gurítva megszerezte csapata egyenlítő találatát. Aki azt gondolta, Szalai majd ezután hátra fog dőlni, nagyot tévedett: a csatár egy parádésan kidolgozott támadás végén immáron a talpán álló Schwolow kapuját is bevette. A kérdés innentől már csak az volt, hogy meg tudja-e őrizni a sinsheimi csapat a vezetést, végül ez is összejött nekik.

Augsburg – Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gregoritsch (12.) ill. Pléa (68.)

A Gladbach vendégként is toronymagas esélyesnek számított az Augsburggal szemben, ennek megfelelően labdabirtoklásra építő játékkal igyekeztek fölébük kerekedni. Az egyébként is kontrákra játszó hazaiaknak viszont nagyon ízlett ez a felfogás: Max és Schmid elfutásaival, illetve Gregoritsch találatával már nagyon korán nyomás alá helyezték a favoritot. Bár eztán is sokáig állták a sarat, végül a nagy csak megmarta a kicsit Alassane Pléa nevezetű méregfogával. Többre azonban nem futotta Heckingéknek sem, így a végeredmény döntetlen lett, melynek a vendégcsapat örülhet jobban.

Bayer 04 Leverkusen – Wolfsburg 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Bailey (24.) ill. Özcan (öngól – 36.), Weghorst (55.), Steffen (60.)

Az első fordulóban leszereplő Leverkusen az utóbbi évek nagy csalódásának számító Wolfsburg ellen próbálta mérlegét javítani, azonban ehhez a Farkasoknak is volt egy-két szava. Az első ijedtség után a vendégek átvették a mérkőzés irányítását, és bár a gólgyártást Bailey kezdte meg, Özcan hibájának hála egyenlíteni tudtak. A szünet után már egyértelmű volt a Wolfsburg fölénye, akik szűk negyedórán belül két gólt is berámoltak a csikócsapatnak. Brandték erre nem tudtak méltó válasszal szolgálni, a Gyógyszergyáriak tehát újabb lebőgéssel abszolválták mérkőzésüket.

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Haller (büntetőből – 54.) ill. Osako (20.)
Kiállítva: Willems (33.) ill.

A kupa címvédője újabb felejthető produktummal rukkolt elő, ezúttal a Werder Bremen dominálta le őket. Bár a kezdő sípszót követően még el tudta dugni a labdát a Frankfurt, a Kölntől érkező Osako találatával már a 20. percben vezetést szereztek a Muzsikusok. Erre tett rá még egy lapáttal Willems kiállítása a 33. minutumban. Az emberhátrány ellenére aztán egy büntetőt mégis sikerült összehoznia Hütteréknek, melyből Haller sikeresen döntetlenre mentette a vendég szájíz szerint alakuló mérkőzést.