Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Watford hazai pályán fordított a Spurs ellen! – videóval

A Premier League vasárnapi játéknapján a hibátlanok csatájával zárult a forduló, a Watford ugyanis a szintén veretlen és hibátlan Tottenham együttesét fogadta hazai pályán.

Története legjobb élvonalbeli szezonkezdetével indított az új szezont a Watford, zsinórban három bajnokiját is megnyerték a “lódarazsak”. A Spurs szintén jól kezdte az új idényt, Pochettino együttese mindhárom bajnokiját megnyerte. A mérkőzés irammal vette kezdetét, az első komoly lehetőség a 12.percben Dele Alli előtt adódott, aki egy fejessel próbálta meglepni a kint álló Ben Foster-t, de fejese végül a kapu jobb oldala mellé szállt. A 18.percben a hazaiak is megvillantak Janmaat bal oldali centerét követően Deeney fejelt a kapu fölé. Az első félóra végén Lucas lövésébe Foster csak belekapni tudott, a kipattanót azonban nem sikerült a vendégek játékosainak a hálóba juttatni. A folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát, de a hazai együttes remekül védekezett és komoly gólszerzési lehetőségeket nem nagyon tudtak kialakítani a Spurs játékosai. A vendégek csupán pontrúgások után tudtak zavart okozni a hazai védelemben, a hajrában Dele Alli kétszer is közel került hogy vezetéshez juttassa a vendégeket, de Holebas menteni tudott az utolsó pillanatban.

Fordulást követően aktívan kezdte a második játékrészt a Spurs, Eriksen két alkalommal is veszélyeztette Foster kapuját, de ezekből nem sikerült gólt szereznie. A 53.percben a vendégek megtörték a gólcsendet, amiben nagy segítségükre volt a hazaiak játékosa Abdoulaye Doucouré aki a saját kapujába juttatta a játékszert. Egy órányi játék után Gray lövése hozta rá a szívbajt a vendégek szurkolóira, ugyanis a vendégek kapusa kint állt azonban a hazaiak támadója nem találta el a kaput. A 66.percben a hazaiak komoly egyenlítési lehetőséget szalasztottak el, miután Troy Deeney forgatta meg a vendégek védőit ami után lövésébe Alderweireld fejelt belért ami kis híján Vorm hálójában kötött ki, a kapufa azonban kisegítette a vendégeket. A 69.percben a vendégek már nem kerülhették el a gólt egy pontrúgás követően Holebas ívelte be az ötösre a labdát, a hazaiak csapatkapitány remek ütemben szakadt el védőjétől és kapu jobb oldalába csúsztatott védhetetlenül. Az egyenlítés után a hazaiak vérszemet kaptak és komoly nyomást helyeztek a Tottenham védelmére. A 76.percben Holebas szögletét követően már a hazaiak voltak előnyben miután Cathcart bólintott Vorm hálójába. Troy Deeney a Watford történetének negyedik játékosa lett aki 100.bajnokiján gólt szerzett, korábban  Tommy Barnett, Ross Jenkins és Luther Blissett volt erre képes. Három perccel a vége előtt Harry Kane menthetett volna pontot a vendégeknek Trippier centerét követően, a vb gólkirálya azonban a kapu fölé bólintott.

Watford – Tottenham 2-1 (0-0)
Helyszín: Vicarage Road, Watford. Vezette: Marriner
Gólszerzők: Deeney (69.), Deeney (76.) ill. Doucouré (53., öngól)
Sárga lapok: Capoue (52.) ill. Dembélé (68.)
Kiállítva: –

Watford: Foster – Holebas, Kabasele, Cathcart, Janmaat – Pereyra (Mariappa 90.), Capoue, Doucouré, Hughes (Chalobah 85.) – Deeney, Gray (Success 70.). Vezetőedző: J.Gracia

Tottenham: Vorm – Alderweireld (Llorente 81.), Sánchez, Vertonghen – Dembélé (Winks 86.) – Trippier, Eriksen, Alli, Davies (Rose 89.) – Lucas, Kane. Vezetőedző: Pochettino

https://www.youtube.com/watch?v=YV8WHa5iH48

Képek: premierleague.com