Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bardhi remekelt, a Valencia továbbra is győzelem nélkül!

A spanyol élvonalbeli bajnokság (La Liga) harmadik fordulójának vasárnapi programját kora délben a Valencia idegenbeli vendégjátéka nyitotta a városi rivális Levante otthonában. A denevérek két forduló után nyeretlenül várhatták a mérkőzést.

A korai időpont ellenére a városi rangadó remek légkörben vette kezdetét, közel teltház várta a csapatokat. A mérkőzés első perceit egyértelműen a hazai együttes uralta, de komoly veszélyt nem tudtak teremteni Neto kapuja előtt. A 13.percben a hazaiak egy tetszetős támadás után vezetést szereztek miután Morales indult meg majd remek ütemben passzolt Boateng elé akinek lövését még Neto hárítani tudta, de a kipattanót Roger a hálóba lőtte. Három perccel később érkezett is a Valencia válasza Soler beadását Cheryshev bólintotta Oier kapujába egalizálva a mérkőzés állását. A folytatásban is remek iramot láthatott a valenciai publikum. A mérkőzés 26.percében Kevin Gameiro először villant, de lövése jócskán elkerülte a kaput. Két perccel később a hazaiak játékosa Morales próbálkozott egy távoli lövéssel  ami a felső lécen csattant. Az 34.percben ismét a hazaiak kerültek előnybe az egykori újpesti Enis Bardhi zseniális labdával hozta kihagyhatatlan helyzetbe Roger-t aki ismét vezetéshez juttatta csapatát. Az első játékrész hajrájában Enis Bardhi szabadrúgása kis híján kifogott Netón, de a brazil hálóőr az utolsó pillanatban odaért és hárított.

Fordulást követően a hazaiak támadója Roger használhatta volna ki a Valencia védelmének megingását, de az utolsó pillantban Neto hárított. A mérkőzés 51.percében Tono buktatta Solert a tizenhatoson belül amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a megítélt tizenegyest pedig a vendégek csapatkapitánya Parejo értékesítette. A 62.percben a vendégek támadója Kevin Gameiro tesztelte a kapus éberségét, de lövése a kapufáról kifelé pattant. Három perccel később ismételten óriási szerencséje volt a hazaiaknak, Gameiro fejese ezúttal a felső lécen csattant. Egy perccel később Bardhi újabb zseniális labdája után az üresen álló Roger lövése az egyik Valencia védő vállán megpattant és a kapu mellé szállt. Negyedórával a vége előtt a hazaiak védője Coke begyűjtötte második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Tíz perccel a vége előtt Ferran Torres távoli próbálkozását Oier bravúros védéssel tolta szögletre, majd a szögletet követően Santi Mina közvetlen közelről nem tudott a hálóba találni. A hajrában a mérkőzés állása nem változott amit azt jelentette továbbra is nyeretlen a Valencia és immáron már hét éve nem tud nyerni a városi rivális otthonában.

Levante – Valencia 2-2 (2-1)
Helyszín: Valènciai Városi Stadion, Valencia Vezette: Fernandez
Gólszerzők: Roger (13., 34.) ill. Cheryshev (16.), Parejo (51., büntetőből)
Sárga lap: Coke (45.), Chema (48.), Morales (90+4.) ill. F.Torres (90+3.), Mina (90+5.)
Piros lap: Coke (76.) ill. –

Levante: Oier – Tono, Chema, Postigo (Rober 46.), Coke – Bardhi, Campana, Prcic (Jason 66.), Morales – Roger, Boateng (Dwamena 69.). Vezetőedző:P.Lopez

Valencia: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gaya – Soler (S.Mina 82.), Parejo, Wass, Cheryshev (F.Torres 71.) – Rodrigo, Gameiro (Batshuayi 69.). Vezetőedző: Marcelino

Képek forrása: laliga.es