Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Törökország sem volt nagy falat az oroszoknak!

A mai slágermeccs, az olasz-lengyel árnyékában hat további Nemzetek Ligája mérkőzés is megrendezésre került, melyek helyenként megközelítették az A-ligás találkozó színvonalát. Komoly erőpróbán van túl többek között a vb meglepetéscsapata, Oroszország, vagy a mienk életét számtalanszor megkeserítő Feröer is.

B-divízió 2. csoport

Törökország – Oroszország 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Aziz (41.) ill. Cserisev (13.), Dzjuba (49.)

A pocsék eredmények ellenére a török szövetség a Nemzetek Ligáját is a román sztáredzővel, Mircea Lucescuval kezdte meg. Hogy a tréner továbbra sem találta meg a legjobb összeállítást, már a 13. percben bebizonyosodott: a vb-ezüstcipős Cserisev vette be a hazai kaput. Bár az egyenlítést még sikerült kivívnia Calhanogluéknak, a Szbornaja ma este (is) megállíthatatlan volt: Dzyuba találata döntötte el a három pont sorsát.

C-divízió 1. csoport

Albánia – Izrael 1-0 (0-0)
Gólszerzők: T. Xhaka (55.) ill.

A rossz emlékű Albánia-Izrael vb-selejtező mérkőzést igyekeztek feledtetni a hazaiak, akik két éve két kiállítást, és három gólt is bekaptak. Most azonban már inkább az Eb-re is kvalifikált Albániát láthattuk, akik az idősebb Xhaka-fivér góljával megnyerték a találkozót. Érdekesség, hogy a vendég oldalon sem a Salzburgban légióskodó Dabbur, sem a korábban topcsapatok által csábított Eran Zahavi nem tudott betalálni, sőt kifejezetten rosszul működtek együtt a pályán.

C-divízió 4. csoport

Litvánia – Szerbia 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Tadics (büntetőből – 38.)

Nem volt ma szerencséje a világbajnokságtól a csoportkörben búcsúzó Szerbiának, hiszen hiába lőttek 11-szer kapura, csupán büntetőből tudtak eredményesek lenni. Az azonban az ő játékukat dicséri, hogy teljesen megfolytották Litvániát, így a hazaiak momentumokhoz is alig-alig jutottak. Így még talán Tadics 83. percben kihagyott büntetője is megbocsátható…

Románia – Montenegró 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva:ill. Mugosa (77.)

Szomszédaink kissé talán megriadtak a jobb nevű montenegrói játékosoktól, ezzel magyarázható, hogy a labda megtartását a helyzetek kidolgozása elé helyezték a teendők listáján. A 77. percig hazai dominancia jellemezte a mérkőzést, míg a hajrában Mugosa kiállítása ellenére is a vendégek diktálták az iramot.

D-divízió 3. csoport

Azerbajdzsán – Koszovó 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Nagy lehetőséget kapott Azerbajdzsán amikor a D-divízióba kerültek beosztásra, hiszen a Feröer-Málta-Koszovó hármas játékosállományánál egyértelműen komolyabb a merítési lehetőségük. Ezt a különbséget azonban nem tudták megmutatni a Nemzetek Ligája nyitányán, ahol a védekezésre berendezkedett vendégek teljesen tönkretették az azeri játékot.

Feröer-szigetek – Málta 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Edmundson (31.), Joensen (38.), Hansson (52.) ill. Mifsud (42.)

Feröerről már 2014-ben is sejteni lehetett, hogy komolyabb erőből áll, mint az utolsó kalapos társak, Görögország oda-vissza verése, és Lettország legyőzése után ez be is bizonyosodott. Málta sem okozott gondot az izlandi sikereken felbuzdult északiaknak, akik meggyőző játékkal 3-1 arányban nyerték meg a szigetországok rangadóját.